הטיפ של עדי רסולי

הודו – קצת פחות נהוג לאכול אותו בארץ, אבל חשוב לדעת שהוא מקור עשיר לברזל מעבר לחלבון שנמצא בכל מזון מן החי. הריח שלו מעט חזק יותר והמרקם יבש יותר. תוכלו לשלב במתכונים איתו ירקות מגורדים או תערובת בשר של הודו ועוף כדי להשפיע על המרקם. בכל סיר קציצות חשוב שתדאגו ל"מנה לשבוע הבא" כזו שתכניסו להקפאה ותהיה זמינה כדי לגוון ולהקל על ההערכות.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

30 בישול | 45 הכנה

אלרגניים

שומשום | גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך

זמן בישול

30 בישול | 45 הכנה

אלרגניים

שומשום | גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך

רכיבים

  • 250 גרם הודו נקבה טחון
  • 3 כפות עדשים כתומות מושרות במים כחצי שעה (אפשר גם אורז) + 3 כפות עדשים מושרות במים שישמשו לרוטב
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • קורט מלח
  • 1 פרוסת לחם רטובה (רק החלק הפנימי)//2 כפות לחם.
  • חופן פטרוזיליה קצוצה ( כ2 כפות) + 1 ביצה

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים כדורים.
משהים חצי שעה במקרר.

על הגז בסיר:

מטגנים בצל קצוץ בשמן הזית
כשמזהיב, להוסיף כפית פפריקה מתוקה (לא חובה), לטגן מעט.
להוסיף 3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 גזר מגורד.
3-4 כפות עדשים כתומות מושרות במים כחצי שעה
לערבב הכל
להוסיף מים רותחים מעט מעל לגובה של תכולת הסיר
קורט מלח
כשרותח להוסיף את הקציצות ולבשל הכל על אש בינונית עד שהקציצות מתבשלות כ 30 דקות

*פתחתי קצת את המכסה אח"כ לאידוי הנוזלים לקבלת מרקם סמיך.

בתאבון ולבריאות!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.