קרדיט: מאיה

הטיפ של עדי רסולי

מרק עם טעמים מאוד חזקים ודומיינטים, האם אני בעד? כן! האם כל הילדים יהנו מזה? לאו דווקא. אבל שווה לנסות! כי זה מתאים לכל המשפחה.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 35 דקות

אלרגניים

ללא

מיומנות

מציצה וגריפה

מרקם

טחון

זמן בישול

כ 35 דקות

אלרגניים

ללא

מיומנות

מציצה וגריפה

מרקם

טחון

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: 6 מנות

• 2 בטטות בינוניות
• חצי דלורית
• קוביה בינונית של דלעת
• 2 בצלים
• 5 שיני שום
• 1 גזר
• 1 כוס עדשים כתומות
• 4-5 פרוסות יפות של ג'ינג'ר
• מיץ מחצי תפוז
• גרידה של חצי קליפת תפוז
• תבלינים: מלח, כורכום, כמון, קינמון

אופן ההכנה

מקלפים וחותכים לקוביות בינוניות את כל המרכיבים שדורשים זאת (בטטה, דלורית, דלעת, בצל, שום, גזר, ג'ינג'ר), ומכניסים הכל לסיר גדול.
מוסיפים את העדשים ומכסים את כל הכתום הזה שיצרנו במים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית.
מידי פעם מערבבים. העדשים יספחו את המים, כך שאם נראה שמפלס המים ירד, נוסיף עוד מים לכיסוי.

לאחר כ30 ד', נוסיף את גרידת התפוז, מיץ מחצי תפוז, והתבלינים לפי הטעם. כדאי לשים לב שלקינמון יש טעם דומיננטי, לכן תחילה לשים ממנו מעט.
מערבבים ונותנים לטעמים קצת להתאחד, טועמים ומתקנים תיבול.

ממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כ20 דק' עד לריכוך של כל המרכיבים.

לשים לב תוך כדי כל הזמן למרקם- אם נרצה בסופו של דבר מרקם דליל יותר של מרק- נוסיף עוד מים. אם נרצה מרקם סמיך יותר- לא נוסיף.לאחר שכל המרכיבים התרככו, מורידים את הסיר מהאש וזה הזמן לטחון את המרק בעזרת מוט בלנדר טוחן.
* השתדלו להקפיד על בטיחות ולא להעיף לכל עבר בזמן הטחינה מרק רותח שזה עתה ירד מהאש…ניתן ואף כדאי להגיש את המרק בקערה עמוקה, עם כף שמנת חמוצה (אפשר ללכת על ה9%) וקצת עירית קצוצה מעל לקישוט והוספת טעם.

בתיאבון!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.