קרדיט: עדי אבנון
הטיפ של עדי רסולי
כדי לשמר מנה ללא מלח לתינוקות, אך מתאימה לחך של מבוגרי המשפחה, תוכלו להכין את המנה במלואה, להוציא מנה עבור התינוק ולהשלים את התיבול המשפחתי.
שימו לב שיש פה הכנה של העוף, הפסטה והעדשים. נסו להכין במקביל.
תוכלו לוותר על העדשים אם לא היו זמינים, אבל אל תוותרו אם יש !
זמן בישול
כ 30 ד' הכנה
אלרגניים
גלוטן
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: סיר משפחתי
- 1 בצל ענק
- 1 גמבה אדומה
- 1 קישוא
- 1 גזר
- מתאים גם דלעת, דלורית, בטטה, כרישה, סלק וכו׳….)
- חצי כוס עדשים כתומות שטופות
- 2 חזה עוף חתוך לקוביות
- (אפשר גם עוף/בשר טחון, פרגית, בשר בקר… אפשר גם בלי למנה צמחונית)
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית פפריקה
- חצי כפית גרם מסאלה
- חצי כפית כמון
- חצי כפית קינמון
- מלח
- פלפל
- (אם אין את כל התבלינים אפשר להחליף בתבלינים אחרים)
אופן ההכנה
מחממים את המחבת, מוזגים שמן שתהיה שכבה דקה על כל המחבת ומוסיפים את הבצל, על אש בינונית רבע שעה ומערבבים מדי פעם, כך הבצל נהיה רך, שקפקף ומתוק.
מוסיפים את יתר הירקות הקצוצים
מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד כמה דק׳.
מוסיפים את העוף ומגבירים את האש ומטגנים עד שהעוף מלבין ונהיה מוכן. סוגרים את האש.
במקביל :
מבשלים את הפסטה בסיר נפרד
בסיר קטן מבשלים עדשים עם הרבה מים (כמו פסטה) ומסננים כאשר רכים.
מערביים את העוף והירקות יחד עם הפסטה והעדשים, טועמים ומתקנים תיבול.
בתיאבון!