קרדיט: רות

הטיפ של עדי רסולי

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

אלרגניים

חלב | ביצים | גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך יציב

זמן בישול

אלרגניים

חלב | ביצים | גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כיכר אחת

  • 500 גרם קמח כוסמין מלא
  • 1/4 – 1/2 כוס קמח לבן במידה והמרקם דליל מידי לעיבוד
  • 1.5 כף שמרים יבשים
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר דמררה
  • 1 כוס מחית בטטות/דלעת מבושלות
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס חלב
  • מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: הכנת בטטה מבושלת או דלעת.

את המחית מכינים מבטטה אחת גדולה מבושלת, או מחתיכה בינונית של דלעת (ללא הקליפה כמובן) מוסיפים לה את המלח, החלב הקר והחמאה ומרסקים היטב ומקררים.

שמים בקערה נפרדת את הקמח, שמרים, סוכר, מיץ לימון וקליפה, הביצים ואת מחית הבטטה/דלעת ומעבדים כ-10 דקות לבצק גמיש ואחיד ומוסיפים את הקמח הלבן במידה והבצק נוזלי מידי לעיבוד.

כאשר הבצק רך ונח ללישה ולא דביק הוא מוכן להתפחה.
מתפיחים עד שמכפיל את נפחו. אפשר גם ללילה.
מעבירים לתבנית משומנת היטב.
מכניסים לתנור ואופים – כאשר הלחם מקבל צבע זהוב הוא מוכן.
מצננים ומגישים.

 

בתיאבון.!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.