ממרח עדשים כתומות – המתכון של אורטל
מספר מנות/יחידות:
1 מנה
מרכיבים:
- 1 כוס עדשים כתומות
- 3 כפות טחינה גולמית
- 1 שן שום כתוש
- 1/2 כפית כמון
- 3/4 כפית מלח
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 1 כפות שמן
הוראות הכנה:
את העדשים שוטפים היטב במים ולאחר מכן מעבירים לסיר, ממלאים את הסיר במים ומבשלים 20 דקות, מערבבים מידי פעם.
מסננים את העדשים מהמים ומעבירים לבלנדר, טוחנים לממרח חלק. מעבירים לקערה ומתחילים להוסיף את התבלינים, הלימון, הטחינה והשמן, מערבבים לקבלת ממרח אחיד.
הטיפ של עדי רסולי:
ממרח כזה תוכלו לשמור כ 3 ימים במקרר. הוא יגוון את מגירת הממרחים ויספק כמות מצוינת של חלבון וברזל.