מאפינס ירקות, עדשים כתומות וקוואקר
מתכון ותמונה: עמית שנהב
רכיבים:
4 ביצים
גביע ״היוגורט ראשון שלי״ / 100 גר׳ יוגורט או גבינה לבנה
2 כפות שמן זית
4 כפות קוואקר
4 כפות קמח עדשים
קישוא, גזר ותפוח אדמה קטן מגורדים קטן בפומפייה
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
מעט מלח ופלפל
רבע כפית כורכום
2 כפיות אבקת אפיה / שקית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות
מגרדים את הירקות, אין צורך לסחוט נוזלים.
בקערה טורפים יחד ביצים, יוגורט, שמן זית וקמח עדשים.
מוסיפים קוואקר, ותבלינים ובסוף את הירקות המגורדים.
ממלאים עד 3/4 גובה בתבנית מאפינס משומנת או עם מנג׳טים
אופים בתנור 170 מעלות כ-20 דק׳ או עד שקיסם יוצא יבש