קרדיט: מתכון שעבר איתנו דירה, אם את שיתפת אותו כיתבי לי
- ללא בוטנים | לעיסה מתקדמת | צמחוני | לעיסה בינונית | פחמימה | פנקייק, לביבות וקציצות | ללא דגים | ללא מוצרי חלב | מרקם מעורב | 9 חודשים + | קצת מכל דבר | ללא שומשום | 10 חודשים + | ארוחות קלות | ללא אגוזים | 11 חודשים + | ללא גלוטן | 12 חודשים + | אוכל אצבע
הטיפ של עדי רסולי
לביבות מירק מגורד זה מרקם מעורב ומשודרג. שישפר את מיומנות החעיסה, אך יתכן ו"בדרך" תראו פעולות של יריקה. יריקת מזון זה שלב אופייני כאשר תינוקות לומדים את פעולת הלעיסה. לרוב זה חולף ככל שיש יותר התנסויות.
את הלביבות תוכלו לשמור 3 ימים במקרר ותוכלו לגוון את הירקות בתוכן. שימו לב שאם אלו ירקות מיימיים כמו קישוא, יש לסחוט את הנוזלים.
זמן בישול
15 ד' הכנה | 15 ד' אפיה
אלרגניים
ביצה
מיומנות
לעיסה בינונית/מתקדמת
מרקם
מעורב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ 15 יחידות
- 1 בטטה בינונית
- 1 סלק בינוני
- 2 ביצים
- מלח פלפל (לא חובה)
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור ל 180-200 מעלות
1. קולפים ומגרדים בפומפיה את הבטטה והסלק
2. מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים והתבלינים ומערבבים היטב
3. משמנים מעט את נייר האפיה
4. עם שתי כפות יוצקים לביבות בינוניות על נייר האפיה
5. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-15-20 דקות תלוי בעובי הלביבה
* לשדרוג ניתן להוסיף קישוא, מעט טחינה, שיבולת שועל…
בתיאבון!