קרדיט: אורטל

הטיפ של עדי רסולי

קציצות תוכלו להקפיא בקלות. אני תמיד ממליצה להקפיא במנות קטנות, כאלו שיאפשרו לכם להפשיר את המנה הרצויה. הפשרה בטוחה תעשה על ידי העברת המזון הקפוא למקרר ערב לפני האכילה.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כשעה וחצי

אלרגניים

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב | קשה

זמן בישול

כשעה וחצי

אלרגניים

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב | קשה

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ - 10 מנות לתינוק, או סיר לכל המשפחה :)

לקציצות:

  • 1/2 ק"ג עוף/ הודו טחון
  • תפוח אדמה מגורד על מגרדת דקה
  • 6-7 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
  • בצל קצוץ דק או מגורד
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • מעט מלח

לרוטב:

  • 3 גזרים חתוכים לרצועות
  • 1 קישוא חתוך לרצועות
  • בצל קצוץ
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לרצועות עבות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • כפית שטוחה כורכום
  • כפית מלח

אופן ההכנה

מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצה ומשהים למנוחה ל-15 דקות.
להכנת הרוטב מחממים מעט שמן בסיר רחב ומתחילים בטיגון של הבצל עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את יתר הירקות ומטגנים מספר דקות תוך כדי עירבוב.
מוסיפים תיבול פלפל שחור וכורכום. ללא המלח.
לאחר התיבול מוסיפים 2 ליטר מי ברז. כאשר המים רותחים יוצרים מתערובת העוף קציצות ומכניסים לסיר, מנמיכים את האש, מבשלים 50 דקות ומוסיפים את המלח. ממשיכים לבשל עוד 10 דקות ומסירים מהאש.

בתיאבון!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.