קרדיט: המתכון של איילת
- ללא בוטנים | חלבון | לעיסה מתקדמת | 7 חודשים + | לעיסה בינונית | פנקייק, לביבות וקציצות | ללא דגים | 8 חודשים + | פריך | מרקם מעורב | ללא מוצרי חלב | 9 חודשים + | המנה העיקרית | ללא שומשום | 10 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | מרקם יציב | ללא אגוזים | 11 חודשים + | 12 חודשים + | אוכל אצבע | הרכב המנה
הטיפ של עדי רסולי
כדי לשמר מנה ללא מלח לתינוקות, אך מתאימה לחך של מבוגרי המשפחה, תוכלו להכין את המנה במלואה, להוציא מנה עבור התינוק ולהשלים את התיבול המשפחתי.
זמן בישול
כשעה
אלרגניים
גלוטן | ביצים
מיומנות
לעיסה בינונית/מתקדמת
מרקם
מעורב | יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: 13 יחידות
לקציצות:
חצי קילו הודו טחון
3 כפות שיבולת שועל
1 גזר גדול מגורד בפומפיה
1 ביצה (לא חובה)
1 שן שום כתושה דק
אופציה: ירק קצוץ
לרוטב:
4 עגבניות גדולות ללא הקליפה חתוכות לקוביות
1 שן שם
1 בצל בינוני קצוץ
2 מקלות סלרי
4 כפות עדשים כתומות
אופן ההכנה
קציצות:
מערבבים היטב את כל המרכיבים יחד ויוצרים כדורים. (ניתן להניח במקרר עד להכנת הרוטב.)
רוטב:
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה קלה.
מוסיפים שום וסלרי קצוץ, אחרי חצי דקה מוסיפים את העגבניות והעדשים.
מוסיפים כוס/כוס וחצי מים ומבשלים כעשרים דקות.. טוחנים בבלנדר למרקם הרצוי.
מוסיפים את הקציצות (שהרוטב יבעבע בעדינות על אש קטנה-בינונית) ומבשלים כ25 דקות , מידי פעם מערבבים…