קרדיט: מתכון ותמונה: הילה
- צמחוני | ללא בוטנים | לעיסה מתקדמת | ללא ביצים | 7 חודשים + | 8 חודשים + | ללא דגים | מרקם מעורב | 9 חודשים + | המנה העיקרית | ללא מוצרי חלב | ללא שומשום | ארוחה מלאה בביס | 10 חודשים + | ללא אגוזים | 11 חודשים + | תבשיל שהוא ארוחה | 12 חודשים + | אוכל אצבע
הטיפ של עדי רסולי
תבשיל מעולה לכל המשפחה! ניתן לטחון במידת הצורך.
זמן בישול
2ם ד' הכנה | 40 ד' בישול
אלרגניים
ללא
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב
רכיבים
- 1 בצל מגורר
- 1 כוס בורגול 7
- 3/4 כוס עדשים כתומות
- 2 גזרים מגוררים
- 1 בטטה קטנה מגוררת
- 1 קישוא מגורר
- 2 שיני שום
- מחצית מתוכן העגבניות שרוקנו + עגבניה שלמה נוספת טחונה.
- לרוטב:
- 3-4 כפות שמן קנולה
- 2 שיני שום פרוסות
- 3 כפות רסק עגבניות
- מחצית מתוכן העגבניות שרוקנו
- 1 כף סילאן
- מים עד גובה מחצית מהירקות הממולאים
אופן ההכנה
1. מרוקנים את העגבניות (או כל ירק אחר שניתן למילוי כגון קישואים: בטטה/ פלפל וכו׳).
את תוכן העגבניות שומרים.
2. טוחנים באמצעות בלנדר מוט את תוכן העגבניות פלוס עגבניה שלמה נוספת ומוסיפים :
2 שיני שום, כף פפריקה, כף כורכום, חצי כף כוסברה טחונה / פטרוזיליה יבשה. חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור.
(ניתן להוסיף קישוא / רבע פלפל אדום לתערובת ולטחון למחית אחידה).
מחלקים ל2 את התערובת.
3. הכנת המילוי: במחבת-
מטגנים בצל מגורד עד הזהבה עם השום והירקות המגוררים.
מוסיפים בורגול ועדשים כתומות שנשטפו במי ברז. (ניתן להשרות לתינוקות קטנטנים).
להוסיף מחצית מהתערובת עגבניות ולאדות מעט במחבת.
4. הכנת הרוטב:
בסיר עמוק לטגן בשמן קנולה את רסק העגבניות ו2 שיני שום פרוסות. להוסיף את מחצית התערובת של העגבניות המתובלות.
ולהוסיף מעט מים רותחים שעורבבו עם כף סילאן (כחצי כוס). ניתן לתקן טעמים.
5. למלא את הירקות (עגבניות/ קישואים וכו׳) ולסדר בסיר
6. אם נותר מילוי ניתן להוסיפו לרוטב.
7. הצעת ״הנגשת״ המנה לקטנטנים –
לחתוך לחצאי עיגולים 1 בטטה, 1-2 קישוא ולהוסיף לרוטב. את הירקות שיתבשלו ברוטב ניתן לטחון או למעוך למחית ולשלב עם הגשת הממולאים.
מוסיפים מים במידת הצורך עד מחצית גובה הממולאים. מביאים לרתיחה.
לאחר מכן מנמיכים לאש נמוכה-בינונית ומבשלים כ-40 דק׳.
בתיאבון.