קרדיט: גל
הטיפ של עדי רסולי
קחו את זה לאן שתבחרו 🙂 שלבו בטטה/קישוא/עשבי תיבול ואפילו אורז לאחר בישול במקום שיבולת השועל. תקבלו מגוון מנות מהירות שישמשו כארוחת הצהריים או הערב, מהסוג של "ארוחה מלאה בביס"
אולי תרצו לשתף
זמן בישול
כ 30 ד' הכנה
אלרגניים
ביצה | חלב | גלוטן
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: סיר/מחבת עמוקה
- תפוח אדמה קטן מגורד
- 1 גזר/ קישוא מגורד
- 1/2 גביע שמנת חמוצה (יש כאלה מוכנים נקרא חצי מנה)
- 1 ביצה
- 1 כף גדושה קמח תופח/כוסמין+ אבקת אפיה
- 2 כפות שיבולת שועל מהירה (אין צורך לבשל)
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
בקערה מגרדים תפו"א קטן וגזר/קישוא. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
משמנים קלחת ומחממים על הגז.
שופכים את הבלילה ומכסים לאורך כל התהליך. מבשלים על אש נמוכה, אחרי כ10 דק' לנענע את הקלחת, אם הבלילה יציבה לחלוטין, בעזרת מרית לעבור על כל ההיקף ואז להפוך, מבשלים סגור עוד 5 דק'.
להעביר לצלחת ובתאבון!
אולי יעניין אותך
החנות שלנו