קרדיט: המתכון של שירלי

הטיפ של עדי רסולי

קציצה מעולה כמקור למנה המרכזית במנה. הגישו לצד טחינה או/ו פסטו והראו לילדים כיצד לטבול את זה בממרח.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 40 דקות +השרייה

אלרגניים

ביצה|גלוטן

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

זמן בישול

כ 40 דקות +השרייה

אלרגניים

ביצה|גלוטן

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ-30 יחידות

כוס וחצי בורגול
1 כוס עדשים כתומות
2 גזרים מגורדים בפומפיה
פטרוזיליה קצוצה כמה שאוהבים
1 בצל מגורד בפומפיה
תבלינים שאוהבים: כורכום, כמון, מלח, שום, פפריקה
2 ביצים
*אני הוספתי גם קצת כרובית שנשארה לי, לא חובה אבל מומלץ.

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: משרים בורגול ועדשים (בנפרד). מחממים תנור ל 200 מעלות.

מסננים את המים העודפים מהבורגול ושמים בקערה גדולה.
שוטפים את העדשים ומבשלים את העדשים בהרבה מים (פי 2 מגובהן בסיר) בערך 20-10 דקות עד שהן מעט מתרככות.
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה קלה.
מטגנים את הגזרים במעט מאוד שמן רק עד שהם מעט מתרככים והצבע הכתום שלהם מעט דוהה.
מסננים את המים מהעדשים ומוסיפים לבורגול.
מוסיפים את כל שאר הדברים לקערה ומערבבים היטב.

על גבי תבנית עם נייר אפיה מורחים מעט שמן זית או מרססים.
יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים בתבנית.
בתנור שחומם מראש אופים עד להזהבה של הקציצות.

מוציאים מהתנור ונזהרים לא לחסל את הכל

*אפשר לעשות גם צורה מוארכת ולא רק קציצה.
*ערבבתי את חלק מהקציצות ברוטב עגבניות, יצא ממש טעים.

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.