קציצות הודו- המתכון של כנרת
מספר מנות/יחידות:
כ-17 יחידות
מרכיבים:
- 500 גרם הודו טחון
- 1 ביצה
- 1 בצל קצוץ דק מאוד/מגורד
- 4-5 כפות פירורי לחם
- עלי טימין/מיובש
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
בקערה טורפים את הביצה במזל ומוסיפים את ההודו, עלי טימין, בצל ,הפירורי לחם, מלח פלפל לפי הטעם ולערבב הכל יחד.
(אני הוספתי חצי כפית מלח וטיפה פלפל).
אם יש זמן – מומלץ להשאיר את הקערה עומדת במשך שעה, אם לא אז לא חייב.
מחממים מחבת עם שמת זית, בזמן שהמחבת מתחממת מכינים כדורים בערך בגודל ביצה, רצוי להרטיב את הידיים לפני-כדי שהבשר לא ידבק.
אחרי שהשמן חם, מועכים את הכדורים לקציצות ומטגנים בין 10-15 דק (ניתן להוסיף למחבת גם ממש מעט מים כדי שיצא עסיסי).
הטיפ של עדי רסולי
תוכלו גם לאפות את הקציצות : חממו תנור ל 180 מעלות. הניחו נייר אפייה משומן קלות ועליו את הקציצות. אפו כ-10 דקות מכל צד.