קרדיט: כנרת
- ללא בוטנים | לעיסה מתקדמת | חלבון | פנקייק, לביבות וקציצות | 7 חודשים + | ללא דגים | 8 חודשים + | המנה העיקרית | ללא מוצרי חלב | 9 חודשים + | 10 חודשים + | קשה | ללא שומשום | 11 חודשים + | מרקם יציב | ללא אגוזים | 12 חודשים + | אוכל אצבע
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon05.png)
הטיפ של עדי רסולי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-1024x151.png)
תוכלו גם לאפות את הקציצות : חממו תנור ל 180 מעלות. הניחו נייר אפייה משומן קלות ועליו את הקציצות. אפו כ-10 דקות מכל צד.
אולי תרצו לשתף
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon-time.png)
זמן בישול
כ30 דקות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon09.png)
אלרגניים
ביצים | גלוטן
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icons.png)
מיומנות
לעיסה מתקדמת
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon07.png)
מרקם
קשה יציב
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/mixer.png)
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ17 יחידות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
- 500 גרם הודו טחון
- 1 ביצה
- 1 בצל קצוץ דק מאוד/מגורד
- 4-5 כפות פירורי לחם
- עלי טימין/מיובש
- מלח, פלפל
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon044.png)
אופן ההכנה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
בקערה טורפים את הביצה במזל ומוסיפים את ההודו, עלי טימין, בצל ,הפירורי לחם, מלח פלפל לפי הטעם ולערבב הכל יחד.
(אני הוספתי חצי כפית מלח וטיפה פלפל).
אם יש זמן – מומלץ להשאיר את הקערה עומדת במשך שעה, אם לא אז לא חייב.
מחממים מחבת עם שמת זית, בזמן שהמחבת מתחממת מכינים כדורים בערך בגודל ביצה, רצוי להרטיב את הידיים לפני-כדי שהבשר לא ידבק.
אחרי שהשמן חם, מועכים את הכדורים לקציצות ומטגנים בין 10-15 דק (ניתן להוסיף למחבת גם ממש מעט מים כדי שיצא עסיסי).
בתיאבון!
אולי יעניין אותך
החנות שלנו