לחמניות גזר וקנמון - מתכון לתינוקות | המתכוניה | עדי רסולי

קרדיט: קארן

הטיפ של עדי רסולי

כדאי להגיש לצד ירק  טרי, כדי לספק מקור לויטמין C.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

20 דקות

אלרגניים

ביצים | גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך יציב

זמן בישול

20 דקות

אלרגניים

ביצים | גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: מולטיקייק/תבנית שקעים, כ10 יחידות

  • 1 כוס גזר טחון עם קצת מים רותחים ומסונן
  • 1 כוס קמח כוסמין וכפית אבקת אפייה
  • כוס קמח תופח
  • 1/3 כוס שמן זית
  • כוס מים רותחים (או כל נוזל אחר: חלב וכו…)
  • 2 ביצים אורגניות
  • כפית סילאן (אפשר אפילו יותר)
  • חצי כפית קינמון

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: מחממים את התנור ל 180 מעלות

אחרי שמערבבים הכל טוב בבלנדר פשוט מעבירים לתבנית אפייה (אני שמה קצת שמן קוקוס) עם כף.
לאפות בערך 7-10 דקות עד להשחמה כמו בתמונה.

אפשר לוותר על התיבול המתקתק ולעשות עם תיבול אחר (פפריקה/כמון/כורכום/אגוז מוסקט וכו) ואת הכוס גזר אפשר להחליף באיזה ירק/שילוב ירקות שרוצים במרקם טחון (בצל, פטריות, קישואים, עגבניות, תרד, דלעת, בטטה, תירס…)
אפשר לגדולים להכין עם גבינה ורוטב עגבניות לסוג של לחמניות פיצה כאלה, או לחמניות עם עשבי תיבול.

בתיאבון!

 

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.