קרדיט: המתכון של אילנה
- צמחוני | ללא בוטנים | חלבון | לעיסה בינונית | פחמימה | מרקם פרורי | מאפים | ללא דגים | שומן | 9 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | ארוחות קלות | ללא שומשום | 10 חודשים + | 11 חודשים + | ללא אגוזים | 12 חודשים + | אוכל אצבע | הרכב המנה

זמן בישול
כ40 דקות

אלרגניים
ביצים | גלוטן | חלב

מיומנות
לעיסה בינונית

מרקם
פרורי

רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: תבנית אילנגליש קייק

3/4 כוס קמח
1.5 כוס קמח תירס פולנטה
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
2 כפות שטוחות סוכר
חצי כפית מלח
2 ביצים
1 כוס חלב
1/3 כוס שמן קנולה (או שמן אחר)

אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור ל180 מעלות.

מערבבים בקערה את היבשים: קמח, קמח תירס, אבקת אפיה, סוכר ומלח.
בקערה נוספת מערבבים את המרכיבים הרטובים: ביצים, חלב ושמן.
מערבבים בין שתי התערובות.
שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור בערך לכ-25-30 דקות לבדוק שמקבל צבע יפה והקיסם יוצא עם פירורים.
בתאבון . טעים גם חמים וגם קר.
אולי יעניין אותך
החנות שלנו