קרדיט: המתכון של אילנה
- ללא בוטנים | חלבון | צמחוני | לעיסה בינונית | פחמימה | מרקם פרורי | ללא דגים | שומן | מאפים | 9 חודשים + | ארוחות קלות | ללא שומשום | 10 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | ללא אגוזים | 11 חודשים + | 12 חודשים + | אוכל אצבע | הרכב המנה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon-time.png)
זמן בישול
כ40 דקות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon09.png)
אלרגניים
ביצים | גלוטן | חלב
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icons.png)
מיומנות
לעיסה בינונית
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon07.png)
מרקם
פרורי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/mixer.png)
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: תבנית אילנגליש קייק
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
3/4 כוס קמח
1.5 כוס קמח תירס פולנטה
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
2 כפות שטוחות סוכר
חצי כפית מלח
2 ביצים
1 כוס חלב
1/3 כוס שמן קנולה (או שמן אחר)
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon044.png)
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור ל180 מעלות.
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
מערבבים בקערה את היבשים: קמח, קמח תירס, אבקת אפיה, סוכר ומלח.
בקערה נוספת מערבבים את המרכיבים הרטובים: ביצים, חלב ושמן.
מערבבים בין שתי התערובות.
שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור בערך לכ-25-30 דקות לבדוק שמקבל צבע יפה והקיסם יוצא עם פירורים.
בתאבון . טעים גם חמים וגם קר.
אולי יעניין אותך
החנות שלנו