בורקס מהיר
תמונה ומתכון: דניאל סוזי סידי ואסילייב
בצק;
300 גרם קמח תופח
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים רותחים
ביצה
מלח.
אופן ההכנה:
לערבב הכל עד שמתגבש לכדי בצק רך ונעים.
לתת מנוחה קצרה.
ממלאים ואופים על 180 מעלות בערך 15 דק
ממלאים ואופים על 180 מעלות בערך 15 דק
מילויים אפשריים שעשיתי:
טונה מתובלת עם לימון פפריקה ושמן זית.
מילוי ירקות-
קוצצים לקוביות קטנות גזר, קישוא, תפוח אדמה וסלרי .
שמים שמן זית במחבת. מחכים שיתחמם טיפה ושמים מלח ומערבבים. מוסיפים את הירקות ומטגנים בערך 10 דקות עד שמתרכך מעט. במידה והכנו גם קציצות ירק (בקישור למטה) אז מוסיפים את הנוזל ירקות שסחטנו לצורך הקציצות + חצי כוס מים רותחים / או 3/4 כוס במידה ולא.
מכסים את המחבת ובערך לאחר 3 דק מערבבים ..
כשהירקות מתרככים מועכים מעט ומכבים את הגז ונותנים למלית להתקרר .