קרדיט: דניאל בוכניק
- ללא בוטנים | חלבון | פנקייק, לביבות וקציצות | ללא ביצים | לעיסה בינונית | 7 חודשים + | פחמימה | ללא דגים | 8 חודשים + | שומן | המנה העיקרית | מרקם מעורב | ללא מוצרי חלב | 9 חודשים + | קצת מכל דבר | ארוחה מלאה בביס | ללא שומשום | 10 חודשים + | תבשיל שהוא ארוחה | מרקם יציב | ללא אגוזים | 11 חודשים + | 12 חודשים +
הטיפ של עדי רסולי
קציצה שהיא ארוחה מלאה, רק תוסיפו סלט ירקות קצוץ טרי בצד.
אולי תרצו לשתף
זמן בישול
כשעה הכנה
אלרגניים
ביצה
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
מעורב | יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: סיר משפחתי
-
לקציצות:
- חצי קילו הודו/עוף טחון.
- בצל מגורד
- 2 שום כתוש
- ביצה
- חצי כוס פירורי לחם/שיבולת שועל/סולת
- תבלינים:
- מלח, פלפל וכמון
- לרוטב:
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
- שום כתוש
- 3 כוסות מים רותחים
- תבלינים: כורכום, כמון קצת קינמון, מלח, פלפל ומעט חוויאג
אופן ההכנה
מערבבים את חומריי הקציצות.
מכינים 2 צלחות: אחת ביצה והשניה סולת.
טובלים את הקציצות בביצה ואח״כ בסולת ומטגנים במעט שמן קלות מכל צד ושמים בצד.
לרוטב:
מטגנים את הבצלים. כשמזהיב מוסיפים שום כתוש לעוד דקה.
אח"כ מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ואת התבלינים.
מערבבים וממתינים לרתיחה, אח״כ מוסיפים את הקציצות לעוד 10 דק' בסיר מכוסה על אש בינונית, ואח״כ לעוד 35 דק על אש נמוכה.
אפשר להוסיף לפני סוף הבישול אפונה/תפוח אדמה.
מגישים עם אורז/ בורגול.
אולי יעניין אותך
החנות שלנו