קרדיט: מאיה נוסבאום

הטיפ של עדי רסולי

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כשעתיים

אלרגניים

מיומנות

לעיסה ראשונית

מרקם

טחון

זמן בישול

כשעתיים

אלרגניים

מיומנות

לעיסה ראשונית

מרקם

טחון

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: 4-5 מנות

1 כוס אפונה צהובה יבשה
1 דלורית קטנה
2-3 כפות קרם קוקוס
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, כמון, בהרט

אופן ההכנה

שוטפים היטב את האפונה במים.
חותכים את הדלורית לקוביות בינוניות.
מעבירים לסיר את האפונה הצהובה והדלורית, מכסים בהמון מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד לריכוך של האפונה הצהובה (בין שעה לשעה וחצי). מערבבים מידי פעם כדי שלא ידבק לתחתית, ואם צריך להוסיף מים מוסיפים.
טועמים את האפונה הצהובה ורואים אם מוכנה.

מסננים את המים, מעבירים חזרה לסיר, ומתחילים לטחון עם בלנדר מוט.
תוך כדי הטחינה מוסיפים קרם קוקוס ותבלינים וממשיכים לטחון.

כאן מאד תלוי לאיזה מרקם אתם רוצים להגיע-
אני אוהבת שהפירה הזה קצת גרגרי ולא חלק לגמרי.
אם אתם רוצים אותו חלק לגמרי, רצוי לבשל את האפונה הצהובה יותר זמן
ואפשר להוסיף עוד כף או שתיים של שמן זית ולטחון טחינה ארוכה יותר.

בסוף מקשטים בקצת כמון ובהרט מעל ומגישים לשולחן לצד כל דבר שהייתם אוכלים עד היום עם פירה תפוח אדמה רגיל.

בתיאבון!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.