קרדיט: עדי רסולי
- לעיסה מתקדמת | רך | ללא בוטנים | ללא ביצים | ללא דגים | ללא מוצרי חלב | מרקם מעורב | 9 חודשים + | המנה העיקרית | ללא שומשום | 10 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | ללא אגוזים | 11 חודשים + | ללא גלוטן | 12 חודשים + | הרכב המנה
הטיפ של עדי רסולי
מנה שהיא ארוחה מלאה, רק תוסיפו סלט ירקות קצוץ טרי בצד.
יש כאן פחמימה חלבון ושומן. בביס אחד. כל שלא תצטרכו להתערב לילד באכילה שלו
שימרו תמיד מקום לסימנים מצידו, כך שהוא יסמן כמה הוא בוחר לאכול. יחסים עם האכילה, מבססים ממש בהתחלה 🙂
זמן בישול
כ 45-50 ד'
אלרגניים
ללא
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: 5-6 יחידות
3 תפוחי אדמה קלופים
1 כף שמן זית
300 גרם בשר טחון או 1.5 כוסות עדשים לאחר בישול
1 בצל קצוף
1 סלסלת פטריות קצוצות
חופן עשבי תיבול – פטרוזיליה או כוסברה להעדפתכם
מלח , פלפל או כורכום לפי הטעם
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: חימום תנור ל180 מעלות
1.מכינים את הפירה – מבשלים את תפוחי האדמה החתוכים עד לריכוך מוחלט. שופכים את מי הבישול לכוס ומחזירים מעט מהם לסיר בכדי שישמשו למעיכת הפירה. מוסיפים כף שמן זית ומועכים היטב.
2.על מחבת צולים בשר טחון ומתבלים במעט פלפל שחור ותבלין אהוב אחר (לדוג': כמון, פפריקה מתוקה). עבור מתכון צמחוני דואגים לבשל עדשים בכמות של כ 3/4 כוס לפני בישול.
3.מטגנים את הבצל הקצוץ יחד עם הפטריות .מערבבים היטב בקערה את הבשר הטחון או העדשים יחד עם הבצל הקצוץ העשבים והפטריות , טועמים ומתקנים תיבול.
4. מסדרים את פאי הרועים בתבנית שקעים- ממלאים 1/3 מגובה התבנית בפירה מעליה את מלית הבשר/העדשים ושוב שכבת פירה .מזלפים מעט שמן זית.
5. מזלפים מעט שמן זית. מעבירים מזלג על שכבת הפירה העליוה ליצירה מעיין "חריצים"
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים כ30 דקות.
אפשר לאפות בתבנית רגילה ולא בתבנית שקעים