קרדיט: מתכון ותמונה: רוני חן בוארון
- חלבון | רך | ללא בוטנים | לעיסה בינונית | ללא ביצים | 7 חודשים + | 8 חודשים + | ללא דגים | 9 חודשים + | המנה העיקרית | ללא מוצרי חלב | 10 חודשים + | כללי | ללא שומשום | ללא אגוזים | 11 חודשים + | מרקם יציב | ללא גלוטן | 12 חודשים + | אוכל אצבע
הטיפ של עדי רסולי
רוטב שיכול להיות בסיס להמון מתכונים. מכיל חיל ותרד, שלפעמים אנחנו שוכחים שאפשר להגיש לילדים !
זמן בישול
כשעה
אלרגניים
ללא
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
רך יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: סיר משפחתי
בצל
חציל
תרד טרי
פחית עגבניות מרוסקות
עוף/קציצות
פחית שימורים של חומוס (או כוס-שתיים חומוס מבושל או קפוא)
תבלינים- פפריקה, כוסברה טחונה, קינמון, מלח, פלפל
שוקי עוף או קציצות שאתם אוהבים.
אופן ההכנה
חותכים את הבצל והחציל לקוביות גדולות. חותכים גס את התרד.
מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את החציל ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים את התרד. מוסיפים תבלינים ומטגנים עוד קצת.
מוסיפים פחית של עגבניות מרוסקות ועוד כ2 פחיות מים.
מרתיחים ומוסיפים עוף ו/או קציצות וחומוס.
טועמים ומתקנים תיבול.
מרתיחים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים עד שמוכן
**הוגש עם בורגול מטוגן עם בצל
(מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים ומטגנים את הבורגול, מתבלים במלח, מוסיפים מים ומבשלים כמו אורז).