פיצת אשל של טניה המתכוניה
** כמו כל מתכון, בעיקר מתכונים פשוטים, אנחחנו יודעים שיש לזה היסטוריה והמקור לא באמת ידוע. תודה טניה שהבאת את זה לקבוצת המתכוניה (היה פה בעבר ותמיד שמח לחזור!)
מספר מנות/יחידות:
כ 15-17 פיצות קטנות
רכיבים (אל תיבהלו שיש ככ מעט)
-
- 3 גביעי אשל
- 3 כוסות קמח תופח
- 1/2 כפית מלח
- רוטב לפיצה (כל רוטב, הנה אחד שעדי אוהבת – )
- גבינה מגורדת מכל סוג שתאהבו ובכמות שתאהבו
- תוספות לבחירתכם
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים היטב קמח מלח ואשל לתערובת דביקה .
מניחים על תבנית התנור נייר אפיה, יוצקים מהבלילה פיצות קטנות
מורחים רוטב פיצה
ומפזרים גבינה ותוספות
אופים כ 15-20 דקות בתנור.
* ניתן להקפיא
הטיפ של עדי רסולי
פיצת_אשל. זה הדבר!!! אל תוותרו עליה. רוצים שיפורים ?
הנה כמה רעיונות – המירו את הקמח בקמח כוסמין וכפית אבקת אפייה.
ניתן להמיר את האשל ביוגורט
רוצים בצק נוח לישה? הכפילו את כמות הקמח כך שעל כל גביע אשל יש 2 גביעי (מודדים בגביע האשל) קמח.
לחצו כדי לראות את המקור בקבוצת הפייסבוק, יש שם מלא רעיונות טובים