קציצות אפונה של אורית הלר*
מספר מנות/יחידות:
כ- 32 יחידות
מרכיבים:
- חבילת אפונה קפואה (800 גרם)
- 2 קישואים מגורדים בפומפיה
- 3 כפות קמח עדשים
- 3 כפות שמן זית
- כף קמח שקדים
- כוס עשבי תיבול קצוצים (אני אוהבת המון בזיליקום)
- בצל + 4 שיני שום מטוגנות
- כף סילאן ללא סוכר
- מלח ופלפל
- תבלינים אופציונאלים: כמון, קינמון, ג'ינג'ר טחון .
הוראות הכנה:
מרסקים עם מוט ידני את האפונה, מערבבים יחד את שאר החומרים.
מכדררים קציצות, אם נוזלי מידי ניתן להוסיף עוד קמח, או קמח כוסמין.
מסדרים על נייר אפייה ואופים ב200 מעלות. 25 דקות או עד שמשחימות.
גיוונים: הוספת מוצרלה מגורדת לעיסה , לעטוף עם פירורי לחם.
הטיפ של עדי רסולי
מנה עשירה בחלבון . הגישו לצד פסטה וסלט קצוץ.
*אורית הלר דיאטנית קלינית, מנחת סדנאות בישול בריא ומלווה משפחות במעבר לבית בריא.