קציצות בשר ושפע ירקות - מתכון לתינוקות | המתכוניה | עדי רסולי

קרדיט: לימור

הטיפ של עדי רסולי

כאשר רוצים לשלב את התינוק בתפריט המשפחה, הכי קל לשלב מתכונים שכולם אוהבים ולהתאים לו את המרקם. קציצות מבושלות במרקם טחון יתאימו כבר בגיל 6-7 חודשים וזאת בהנחה ותעקבו אחר כל ההוראות אך במקום לטגן את הקציצות, הכינו קודם את הרוטב, הוסיפו כוס מים נוספת וכאשר הרוטב מבעבע הכניסו את כדורי הקציצות. הנמיכו את האש ובשלו עם מכסה חצי סגור כחצי שעה.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כשעה

אלרגניים

ביצה

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

מעורב רך

זמן בישול

כשעה

אלרגניים

ביצה

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

מעורב רך

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ 15 יחידות

לקציצות:

  • 1/2 קג עוף טחון
  • 1/2 קג בשר טחון (טוחנת פעמיים)
  • 1-2 עגבניות רגילות רכות 
  • 1 קישוא
  • 1 כרובית קטנה (מחממת לריכוך 5 דק במיקרו)
  • 1 גזר
  • 1 תפוח אדמה 
  • 1 בצל
  • 1 שום
  • 2 כפות קוואקר טחון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • מלח ופלפל
  • 2 ביצים
  • אפשר להוסיף גם גרגרי חומוס מבושלים מעוכים

לרוטב:

  • 1 בצל
  • שום
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • רסק עגבניות
  • פפריקה חריפה ומתוקה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

מגרדים הכל בפומפיה הכי קטנה.
יוצרים תערובת, מערבבים היטב היטב ונותנים לה לנוח 1/2 שעה.
לאחר מכן יוצרים קציצות ומטגנים.

להכנת הרוטב:
מטגנים בצל, שום ובטטה. מוסיפים רסק, פפריקה מתוקה וחריפה, מלח, פלפל לבן ומערבבים עד לרתיחה.
מוסיפים את הקציצות ומבשלים על אש קטנה כ-1/2 שעה מהרתיחה.

בתיאבון.

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.