קרדיט: לאורה
הטיפ של עדי רסולי
קציצות במרקם מעורב, כמו כל קציצה מבושלת, מצריכות תנועות לעיסה ברורות ויעילות. אם אתם מזהים קושי באכילה, נסו למעוך מעט או לטחון חלק מהמנה וחלק להשאיר במרקם המעורב.
קציצות תמיד ניתן להקפיא, כדי לשמור מנה זמינה לשבוע הבא.
ה"רוטב" של המנה יוצר פה בעצם ארוחה מלאה.
זמן בישול
סה"כ כשעה של הכנה
אלרגניים
ללא
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: סיר משפחתי
לקציצות:
500 גרם עוף טחון
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס שיבולת שועל
מלח,פלפל
פפריקה מתוקה
3 כפות אורז
כוסברה /פטרוזליה קצוצה
1 גזר מגורד בפומפיה
לרוטב:
1 בצל
2 גזרים
2 סלקים
3 -4 תפוח אדמה (תלוי בגודל שלהם)
1 קופסה עגבניות חתוכות אפשר גם 4 עגבניות קלופות במקום.
פפריקה מתוקה
פלפל, מלח
כורכום
4 כוסות מים
אופן ההכנה
מכינים את תערובת הקציצות,
מגקדים גזר, קוצצים בצל
מערבבים עם הבשר
מוסיפים תבילנים, עשבי תיבול
אורז ושיבלות שועל ויוצרים כדורים
מכינים את הרוטב –
קוצצים ירקות
מטגנים קלות
מוסיפים את העעגבניות
תבלינים
מים
לאחר הרתיחה מכניסים את כדורי הקציצות ומבשלים על אש בינונית קטנה עד שהקציצות וירקות מוכנים