קרדיט: המתכון של ירדן
- חלבון | צמחוני | רך | ללא בוטנים | 7 חודשים + | פחמימה | לעיסה בינונית | פנקייק, לביבות וקציצות | 8 חודשים + | ללא דגים | 9 חודשים + | 10 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | ארוחות קלות | ללא שומשום | 11 חודשים + | מרקם יציב | ללא אגוזים | 12 חודשים + | מתוקים וקינוחים | אוכל אצבע | הרכב המנה
הטיפ של עדי רסולי
ברור לכולנו , שניתן לוותר על השוקולד, נכון ? 🙂
במתכון הזה יש טעמי ם מתוקים ממקורות שונים, הוא מאוד טעים! עבור תינוקות צעירים תוכלו להפרד מההמתקות ולהשאר רק עם הבננה כמקור הטעם.
את המעדן הממותק תוכלו להמיר ביוגורט או שמנת חמוצה. ועל הסילאן אפשר לוותר.
זמן בישול
כ 15 ד'
אלרגניים
ביצה |גלוטן | חלב
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
רך יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ 8 יחידות
3 כפות חלב (או משקה צמחי)
2-3 כפות שיבולת שועל
2-3 קמח מלא
1 גביע (125 גרם ) מעדן גבינה סקי בטעם וניל
1 כף סילאן
2 בננות מעוכות
ביצה אחת
חצי כפית סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
קצת שוקולד צ׳יפס מריר (לא חובה)
אופן ההכנה
מערבבים יחד את המרכיבים הרטובים: הבננות, הביצה, הסילאן (אפשר לוותר) ומעדן הגבינה.
בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים היבשים: שיבולת שועל, קמח, סודה לשתיה ואבקת אפיה. מוסיפים לרטובים. מערבבים עד שאין גושים.
יוצקים על מחבת משומנת קלות שחוממה מראש, והופכים כאשר הפנקייק מתנתק בקלות.