קרדיט: אפרת אפק

הטיפ של עדי רסולי

כדי לקבל ויטמין סי הגישו פרי או ירק טרי לצד הלביבות.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

45 דקות

אלרגניים

גלוטן | ביצים

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב | יציב

זמן בישול

45 דקות

אלרגניים

גלוטן | ביצים

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב | יציב

רכיבים

  • פירה מחצי כוס עדשים אדומות
  • חציל קטן מבושל
  • חצי קופסא קטנה רסק עגבניות
  • חצי כוס בורגול מושרה
  • 1 ביצה
  • חצי כפית מלח

 

אופן ההכנה

מבשלים חצי כוס עדשים אדומות וכוס ורבע מים רותחים.

מרתיחים יחד ומנמיכים את האש עד שכל המים נספגים והעדשים מתרככים (אצל אוהבי עדשים – אוכלים את זה גם ככה כמו פירה, וזה גם אחלה בסיס לקציצות).

שוטפים חציל, עושים חורים בקליפה ומבשלים כ-5 דקות במיקרו עד שמתרכך ונראה מעוך קצת. מקררים ומקלפים, ואז טוחנים בבלנדר מוט.

משרים חצי כוס בורגול במים רותחים 5 דקות

מכינים קציצות בגודל של כף גדושה ישירות על נייר אפיה. אפיה בחום בינוני בערך 20 דקות – עד שנפרד בקלות מהנייר (כלומר אפוי מלמטה).

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.