קרדיט: דניאל בוכניק
- חלבון | ללא בוטנים | 7 חודשים + | פחמימה | פנקייק, לביבות וקציצות | ללא ביצים | לעיסה בינונית | 8 חודשים + | שומן | ללא דגים | ללא מוצרי חלב | 9 חודשים + | קצת מכל דבר | המנה העיקרית | מרקם מעורב | ללא שומשום | 10 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | מרקם יציב | ללא אגוזים | 11 חודשים + | תבשיל שהוא ארוחה | 12 חודשים +
הטיפ של עדי רסולי
קציצה שהיא ארוחה מלאה, רק תוסיפו סלט ירקות קצוץ טרי בצד.
אולי תרצו לשתף
זמן בישול
כשעה הכנה
אלרגניים
ביצה
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
מעורב | יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: סיר משפחתי
-
לקציצות:
- חצי קילו הודו/עוף טחון.
- בצל מגורד
- 2 שום כתוש
- ביצה
- חצי כוס פירורי לחם/שיבולת שועל/סולת
- תבלינים:
- מלח, פלפל וכמון
- לרוטב:
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
- שום כתוש
- 3 כוסות מים רותחים
- תבלינים: כורכום, כמון קצת קינמון, מלח, פלפל ומעט חוויאג
אופן ההכנה
מערבבים את חומריי הקציצות.
מכינים 2 צלחות: אחת ביצה והשניה סולת.
טובלים את הקציצות בביצה ואח״כ בסולת ומטגנים במעט שמן קלות מכל צד ושמים בצד.
לרוטב:
מטגנים את הבצלים. כשמזהיב מוסיפים שום כתוש לעוד דקה.
אח"כ מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ואת התבלינים.
מערבבים וממתינים לרתיחה, אח״כ מוסיפים את הקציצות לעוד 10 דק' בסיר מכוסה על אש בינונית, ואח״כ לעוד 35 דק על אש נמוכה.
אפשר להוסיף לפני סוף הבישול אפונה/תפוח אדמה.
מגישים עם אורז/ בורגול.
אולי יעניין אותך
החנות שלנו