קרדיט: גל

הטיפ של עדי רסולי

מנה מלאה בביס. כדאי להגיש לצד ירק או פרי טרי, כדי לספק מקור לויטמין C.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 50 דקות הכנה

אלרגניים

חלב | ביצה | גלוטן

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב

זמן בישול

כ 50 דקות הכנה

אלרגניים

חלב | ביצה | גלוטן

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: 12 יחידות, תבנית מאפינס

  • שקית של ברוקולי קפוא (סנפרוסט) שהופשר, אפשר גם רק 3/4 שקית
  • גביע קוטג׳
  • גביע יוגורט פשוט
  • גביע שמנת חמוצה
  • כ-200 גרם גבינה צהובה מגוררת (אפשר גם פחות)
  • 3/4 כוס קוואקר
  • 1 כוס קמח (אני שמתי קמח לבן, מניחה שאפשר חצי כמות להמיר לקמח מלא)
  • שקית אבקת אפייה
  • 2-3 ביצים (תלוי בבלילה)
  • כ1/4 כוס שמן זית איכותי
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

1. לחמם תנור על 180 מעלות.
2. לקצוץ את הברוקולי לחתיכות בגודל שרלוונטי לגיל התינוק (מעבד מזון יעשה את העבודה במהירות, אבל אפשר גם לחתוך לבד עם סכין טובה על קרש חיתוך).
3. בקערה גדולה מאד לערבב את כל המצרכים הרטובים ביחד.
4. להוסיף את הברוקולי ולערבב עד שכולו עטוף.
5. להוסיף את היבשים ולערבב טוב אבל רק עד שהם נבלעים בצורה אחידה בבלילה ולא מעבר (אחרת המאפינס יצאו דחוסים)
6. לשמן טוב תבנית מאפינס/כוסות נייר אישיות (מניסיון, אל תוותרו על השימון!)
7. לאפות כ-30 דקות ועד שהמאפינס סיימו להשתזף יפה וקיסם יוצא לח/כמעט יבש.
8. יוצא ממש טעים! אפשר להקפיא.

בתאבון!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.