- ללא בוטנים | צמחוני | רך | לעיסה בינונית | מרקם פרורי | ללא דגים | מאפים | ללא מוצרי חלב | ללא שומשום | ללא אגוזים | מרקם יציב | 12 חודשים + | מתוקים וקינוחים | אוכל אצבע | הרכב המנה
הטיפ של עדי רסולי
שילוב פירות וירקות במאפים יאפשר העשרת המנה בסיבים ומנרלים. ילדים בררנים , שלאט לאט יגלו את מרכיבי העוגה, יצליחו להאמין בעצמם, שגם הם מסוגלים לאכול דברים שפעם הרתיעו אותם .
זמן בישול
כ 40 ד'
אלרגניים
ביצים | גלוטן
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
רך פרורי
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: תבנית מלבנית בינונית
4 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס קמח כוסמין
2 כפות קקאו
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
1 סלק גדול ( מבושל/בואקום) טחון למחית ( כ 150 גרם)
אופן ההכנה
מקציפים בקערת המיקסר 4 ביצים שלמות עם הסוכר לקצף צהוב ותפוח .
ממיסים במיקרו את השוקולד המריר השבור לקוביות, כל פעם חצי דקה, מערבבים וחוזרים על הפעולה עד להמסה.
לקערת השוקולד המומס מוסיפים את מחית הסלק והשמן ומערבבים לתערובת חלקה.
בקערה נפרדת מערבבים קמח וקקאו עמ שלא יהיו גושים.
עכשיו יש לכם : קצף תפוח, קערה של שוקולד עם סלק ושמן וקערה של קמח וקקאו.
מקפלים (מערבבים לאט ונגד התנועה של ההקצפה) את תערובת הסלק שוקולד שמן יחד עם הביצים המוקצפות.
מוסיפים תוך ערבוב עדין את הקמח והקקאו רק עד שנבלעים בתערובת.
שופכים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה.
אופים 20 דקות עד שקיסם יוצא מעט לח.
חותכים לקוביות ושומרים בקופסא במקפיא. (העוגה יוצאת מאוד רכה)
עכשיו תקשיבו!!
זו עוגה שווה וטעימה!! היא יותר מתאימה להורים. אבל נורא רציתי שתכירו.
יש לכם מתכון אחר? יאללה!! שווה נסיון להוסיף לו סלק.