פנקייק חציל בטחינה
מתכון ותמונה: מאיה נצר
רכיבים:
חציל קטן-בינוני
כף טחינה גולמית
לימון/מיץ לימון
ביצה
3 כפות גדושות קמח
כפית א. אפיה
אופן ההכנה:
אופים את החציל בתנור בחום עליון תחתון 180°. עד לרכות… לסובב כל 20 דקות. אפשר לעשות הכנה יום לפניי..
במעבד מזון טוחנים את החציל עם כף טחינה גולמית, קצת לימון, קצת מים, קצת מלח, קצת פלפל.
מעבירים לקערה ומוסיפים ביצה, 3 כפות גדושות קמח, כפית אבקת אפייה.
מערבבים היטב ובעדרת כף יוצרים פנקייקים במחבת על חום בינוני-נמוך.
אפשר גם בתור מאפינס ואז שווה להכפיל כמויות