קרדיט: נדב
- חלבון | ללא בוטנים | לעיסה מתקדמת | ללא ביצים | פחמימה | 8 חודשים + | ללא דגים | מאפים | שומן | 9 חודשים + | המנה העיקרית | ללא מוצרי חלב | מרקם מעורב | 10 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | כללי | ללא שומשום | 11 חודשים + | ללא אגוזים | תבשיל שהוא ארוחה | 12 חודשים + | ללא גלוטן | אוכל אצבע
הטיפ של עדי רסולי
מנה שהיא ארוחה מלאה! לצד ירק טרי. תוכלו לגוון את הירקות המוספים. למתכון טבעוני תוכלו לבשל 1 כוס עדשים במים רותחים עד לריכוך חלקי (כ 15 דקות) ולשלב במתכון במקום הבשר הטחון.
זמן בישול
כ שעה הכנה
אלרגניים
ללא
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: תבנית מאפינס
- 500 גרם בשר טחון
- 2 תפוחי אדמה
- 2 בטטה
- 1 גזר
- 1 קישוא
- 1 בצל
- 1 שן שום
- פטרוזיליה, כוסברה (מה שטעים לכם)
- קצת פפריקה, קצת כמון, טיפה מלח ופלפל
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים את התנור ל 180 מעלות
מבשלים את התפוח אדמה והבטטה עד שהם רכים ועושים מהם פירה לא רך מידי.
על מחבת עם טיפה שמן זית מטגנים מעט את הבצל ומוסיפים אליו את השום.
אחרי שהם טיפה מזהיבים מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שהבשר נצרב,
קוצצים את הירקות הנותרים על פומפיה (גזר, קישוא, עשבים)
ומוסיפים לדקות בודדות יחד עם הבשר
לוקחים את התבנית של המאפינס מכניסים לשקעים את הפירה לא עד הסוף ועושים שקע קטן עם האצבע, לשם מכניסים את התערובת של הבשר והירקות.
מעל מוסיפים עוד קצת פירה בצורה שיסגור את המאפינס. מזלפים קצת שמן זית מעל ומכניסים לתנור לבערך 20-30 דקות בחום של 180 מעלות.
לפי גיל התינוק אפשר לשחק עם הקריספיות של המאפינס כדי לאמן את השיניים בלעיסה.