קציצות בקר ושיבולת שועל ברוטב עגבניות
מתכון ותמונה: נוי סדן
רכיבים:
קציצות:
1 בצל גדול מגורד בפומפיה (לסחוט היטב לפני הכנסה לעיסה)
פטרוזיליה קצוצה (בערך חצי חבילה)
1/2 קילו בשר בקר טחון
2 ביצים
חצי כוס קוואקר (שיבולת שועל)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית ראס אל חנות (אפשר להחליף באגוז מוסקט)
חצי כפית פפריקה
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 שיני שום
פטרוזיליה
4 עגבניות מגורדות או פחית שימורים גדולה של עגבניות מרוסקות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית שום גבישי (במתכון המקורי יש אבקות מרק, אני מעדיפה ללא. עדי רסולי)
1 כפית שום גבישי (במתכון המקורי יש אבקות מרק, אני מעדיפה ללא. עדי רסולי)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את כל רכיבי הקציצות בקערה עד לאיחוד ומוסיפים קצת שמן, בערך כף וחצי. אם העיסה דביקה אפשר להוסיף עוד קצת שיבולת שועל. ליצור כדורים שווים עם הידיים.
מחממים בסיר את השמן זית עם השום,
שופכים את העגבניות, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב, נותנים לסיר להתבשל חמש דקות על אש גבוהה עם מכסה סגור ולאחר מכן פותחים, מוסיפים את התבלינים, את הפטרוזליה ואז את המים ונותנים לרוטב להתבשל 10 דקות עם מכסה סגור. פותחים את המכסה, שמים את הקציצות ברוטב, מכסים, מסובבים בתנועות סיבוביות את הסיר ונותנים לסיר בישול של חצי שעה- 40 דקות, לקראת הסוף פותחים את המכסה, מנמיכים מעט את האש ומבשלים את הקציצות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
חשוב לא לערבב עם כף כדי לא לשבור את הקציצות.