קרדיט: מתכון ותמונה: נוי סדן

הטיפ של עדי רסולי

מנה משפחתית, שתתאים לכולם. במידת הצורך אפשר למעוך את הקציצות אחי ההכנה ולערבב אותם אפילו בפירה או מנה רכה, שתקל על תחילת הלעיסה. קציצות מבושלות ניתן להקפיא- רק שימו לב להקפאה במנה בגדול מתאים.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כשעה הכנה

אלרגניים

ביצה

מיומנות

לעיסה בינונית - מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

זמן בישול

כשעה הכנה

אלרגניים

ביצה

מיומנות

לעיסה בינונית - מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

רכיבים

קציצות:
1 בצל גדול מגורד בפומפייה
פטרוזיליה קצוצה (בערך חצי חבילה)
1/2 קילו בשר בקר טחון
2 ביצים
חצי כוס קוואקר (שיבולת שועל)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית ראס אל חנות (אפשר להחליף באגוז מוסקט)
חצי כפית פפריקה

לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 שיני שום
פטרוזיליה
4 עגבניות מגורדות או פחית שימורים גדולה של עגבניות מרוסקות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית שום גבישי (במתכון המקורי יש אבקות מרק, אני מעדיפה ללא. עדי רסולי)
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: לסחוט היטב את הבצל המגורד לפני הכנסה לעיסה

מערבבים את כל רכיבי הקציצות בקערה עד לאיחוד ומוסיפים קצת שמן, בערך כף וחצי.
אם העיסה דביקה ניתן להוסיף עוד קצת שיבולת שועל.
יוצרים כדורים שווים עם הידיים.
מחממים בסיר את השמן זית עם השום, שופכים את העגבניות, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
נותנים לסיר להתבשל חמש דקות על אש גבוהה עם מכסה סגור ולאחר מכן פותחים, מוסיפים את התבלינים, את הפטרוזיליה והמים ונותנים לרוטב להתבשל 10 דקות עם מכסה סגור.
פותחים את המכסה, שמים את הקציצות ברוטב, מכסים, מסובבים בתנועות סיבוביות את הסיר ונותנים לסיר בישול של חצי שעה- 40 דקות, לקראת הסוף פותחים את המכסה, מנמיכים מעט את האש ומבשלים את הקציצות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
חשוב לא לערבב עם כף כדי לא לשבור את הקציצות.

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.