קרדיט: עדי רסולי

הטיפ של עדי רסולי

אם גם אתם, כמוני, מרגישים לפעמים שכל אחד אוכל משהו אחר, נסו להכין מנה כזו כאשר מגיעים אורחים. או הפוך. תכינו את המנה ואז תזמינו. כדי ששולחן האוכל "יהיה בתנועה" של גיוון מתכונים.
חשיפה מגוונת, היא הדרך להגדיל את המגוון הנאכל הסופי, של כל אחד מהילדים.
אם יש לכם ילדים בררנים, מזמינה אכם להרצאה שמתאימה גם לבררנים, אבל בעצם לכולם : הוא לא אוכל לי 

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כשעה הכנה, כולל בישול

אלרגניים

ללא

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב

זמן בישול

כשעה הכנה, כולל בישול

אלרגניים

ללא

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: 4-6 מנות

2 כוסות אורז בסמטי (שימו לב שנדרשת השרייה של שעה)
600-800 גרם פרגית עוף חתוכה גס
3-4 כפות שמן זית
2 בצלים בגודל בינוני (או אחד גדול), קלופים
2 שיני שום מגורדות
2 גזרים בגודל בינוני גדול, קלופים
2 צרורות עשבי תיבול (פטרוזיליה, נענע, כוסברה ועוד)
חופן אפונה מוקפאת
כפית גדושה מלח (ועוד לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
3.5 כוסות מים

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: שמים את האורז בקערה, מוסיפים מים לכיסוי ב-4-5 ס"מ ומשרים בצד כשעה. בזמן השריית האורז חותכים את הבצלים לקוביות בגודל בינוני קטן, מגררים את הגזרים על צד גס של פומפייה, קוצצים דק את עשבי התיבול.

מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.
מוסיפים את העוף וצורבים 3-4 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לצלחת.
מוסיפים לסיר את הבצל השום והגזר ומטגנים אגב ערבוב 8 דקות או עד שהתרככו היטב.
מוסיפים את עשבי התיבול והאפונה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מחזירים את הפרגית הצרובה לסיר
מסננים את האורז המושרה ומוסיפים אותו לסיר.
מערבבים היטב.
מוסיפים את המים (3.5 כוסות) ומביאים לרתיחה.
סוגרים את הסיר במכסה מתאים. ממקמים את הסיר מעל להבה בינונית נמוכה ומבשלים 30 דקות, עד שהעוף התבשל לחלוטין והאורז רך ואוורירי.
בתום זמן הבישול מכבים את הלהבה ונותנים לסיר לעמוד עוד 20 דקות.
נשמר במקרר 3 ימים

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.