קציצות עדשים כתומות

מתכון ותמונות: שירן הראל
רכיבים:
כוס עדשים כתומות מבושלות
1 ביצה
1 תפו"א מבושל
1 בטטה מבושל
1 בצל
1 קישוא
חצי כוס פירורי לחם
מעט כוסברה ושמיר קצוץ דק
תבלינים: כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה, מלח ופלפל לפי טעם
הוראות הכנה:
מבשלים את העדשים במים כ-20 דקות
מועכים תפו"א ובטטה לפירה.
מגרדים בצל וקישוא בפומפיה, וסוחטים היטב מנוזלים
מגרדים בצל וקישוא בפומפיה, וסוחטים היטב מנוזלים
מערבבים הכל לעיסה אחת
מניחים למוח במקרר כחצי שעה
יוצרים עיגולים ומטגנים במחבת עם שמן זית. או אופים בתנור כחצי שעה על 180 מעלות.
הטיפ של עדי רסולי, תזונאית המתכוניה
כאוכל אצבע אפשר להציע לטבול בטחינה או יוגורט.