תבשיל גריסי פנינה וירקות בתנור– המתכון של לילך דקל
מרכיבים:
- חצי כוס גריסי פנינה שטופים ומושרים כמה שעות
- חצי כוס כוסמת
- 1 בצל
- חצי גמבה אדומה
- בטטה חתוכה לקוביות
- סילאן
- פפריקה מתוקה, מלח, פלפל
- 2 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
מטגנים בצל עד להזהבה, חצי גמבה אדומה ובטטה קוביות מקפיצה ככה בכיף שלהן ופה בא הטוויסט עם זרזיף סילאן.
מוסיפים את כוס הגריסים והכוסמת, עוד טיפה סילאן חצי כפית מלח (או פחות לקטנטנים), פלפל שחור ופפריקה, על כל הטוב הזה 2 כוסות מים רותחים על אש נמוכה.
*אפשר להוסיף גם קטניה כתוספת חלבון מלא (כדאי להוסיף עוד קצת מים).
הטיפ של עדי רסולי
תוכלו להוסיף 2 כפות עדשים כתומות להעשרת המנה בחלבון.