קרדיט: צילום :גל איל

הטיפ של עדי רסולי

עוד לפני שהילדים נולדו בטח דמיינתם איך הארוחות שלכם כמשפחה יראו. אולי חשבתם על הארוחות בבית שבו גדלתם, אולי חשבתם על אלו שהיו בבתים של החברים שלכם. ועכשיו המציאות עצמה. לפעמים היא ממש רחוקה ממה שדמיינתם.
יש פה מתכון פשוט שיכול להיות ה"בסיס" שלכם להרבה התנסויות וגיוון תזונתי. הוא מהיר וזריז ותוכלו לשלב בו גם ירק קצת פחות שכיח, כמו תרד!
הידעתם שהשנתיים הראשונות לחיים הם המפתח והבסיס לגיוון תזונתי בהמשך? אז אל תוותרו על התרד! אלא אם כן אין לכם בבית.

זה מתכון מהיר שיש בו הכל, ממש ארוחה בביס אחד. תוכלו לגוון את הירקות ולשחק עם הכמויות של המרכיבים אם תרצו.
זה המתכון שלכם להיות יצירתיים.
הגישו ליד פרי או ירק טרי. בתאבון!
למתכון ללא גלוטן, השתמשו בקוואקר ללא גלוטן
המתכון בשיתוף קוואקר

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

אלרגניים

מרקם

זמן בישול

אלרגניים

מיומנות

מרקם

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: מחבת בינונית

4 כפות קוואקר
2 ביצים
1 בטטה קטנה מגורדת על הפומפיה הדקה ביותר/ 2 גזרים קטנים
(עובי הגרוד ישפיע על משך ההכנה)
1/2 בצל מגורד
מלח לפי הטעם
2 כפיות שמן זית
שמן לשימון המחבת

אופן ההכנה

מערבבים ביצה + שמן זית + גבינה (אם מוסיפים)
מגרדים בטטה/גזר ואת הבצל לתוך התערובת
מוסיפים את מדליוני התרד (לאחר הפשרה) או העלים הקצוצים
(תוכלו לוותר על התרד, אבל נסו דווקא עם!)
מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים קלות
מוסיפים לתערובת את שיבולת השועל, קורט מלח ומערבבים.
אני אוהבת להוסיף אותה בסוף על מנת לשמור מעט על המרקם לפני שהיא סופחת את הנוזלים מהתערובת.
יוצקים את התערובת למחבת החמה. מכסים במכסה ל כ 5 דקות.
מורידים את המכסה לכ-3 דקות נוספות והופכים את התערובת (ברגע שהיא מתנתקת בקלות)
ממשיכים את ההכנה לכ8-10 דקות מהצד השני ומורידים מהאש כאשר מוכן

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.