קרדיט: אם המתכון הזה שלך, כיתבי לי!
- רך | חלבון | צמחוני | ללא בוטנים | 7 חודשים + | לעיסה בינונית | טבעוני | פנקייק, לביבות וקציצות | ללא ביצים | ללא דגים | 8 חודשים + | ללא מוצרי חלב | 9 חודשים + | קצת מכל דבר | 10 חודשים + | ללא אגוזים | מרקם יציב | 11 חודשים + | ללא גלוטן | 12 חודשים + | אוכל אצבע
הטיפ של עדי רסולי
קינואה הוא דגן מושלם, ופה יש מתכון שמוכן עוד לפני האפיה – תוכלו פשוט להגיש אותו כתבשיל במרקם רך מעורב.
את הלביבות האפויות תוכלו להוציא בכל שלב, המרכיבים שלהם כבר מוכנים ועשויים.
המתכון הזה עבר בלי קרדיט מהאתר של המתכוניה – אם את מזהה שהוא שלך- כיתבי לי
זמן בישול
כ 30 ד' הכנה | 10-25 ד' אפיה
אלרגניים
טחינה
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
רך ויציב
זמן בישול
כ 30 ד' הכנה | 10-25 ד' אפיה
אלרגניים
טחינה
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
רך ויציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ 20 יחידות
- 1 כוס קינואה לפני בישול
- 1 כוס עדשים כתומות שטופות טוב במים
- קוביית דלעת מגוררת
- חצי בצל מגורר
- 1 זוקיני מגורר
- 3 שיני שום מגוררות
- 4 כפות טחינה גולמית
- 3/4 כוס של שיבולת שועל מושרית במים
- מלח, פלפל לבן, כורכום
- שמן זית
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור ל 180 מעלות
מטגנים בשמן זית את הדלעת, הבצל, השום והזוקיני עד לריכוך.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הקינואה ומערבבים עד שהקינואה עטופה היטב בתבלינים ובירקות.
מוסיפים עדשים כתומות ומערבבים.
מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים בערך רבע שעה עד שהתבשיל מתרכך.
מצננים ובקערה מערבבים את התבשיל, מוסיפים טחינה, שיבולת שועל ותבלינים לתיקון טעמים. העיסה אמורה להיות נוחה ליצירת עיגולים.
מברישים נייר אפייה במעט שמן זית ואופים בערך 20 דקות או עד שהקציצות מוכנות.
*** היות ורכיבי הקציצה כבר מוכנים, ניתן להוציא מהתנור בכל שלב, לפי מידת העשייה הרצויה.
בתיאבון.