קרדיט: אם המתכון הזה שלך, כיתבי לי!
- רך | חלבון | צמחוני | ללא בוטנים | טבעוני | פנקייק, לביבות וקציצות | ללא ביצים | 7 חודשים + | לעיסה בינונית | 8 חודשים + | ללא דגים | 9 חודשים + | קצת מכל דבר | ללא מוצרי חלב | 10 חודשים + | מרקם יציב | 11 חודשים + | ללא אגוזים | ללא גלוטן | 12 חודשים + | אוכל אצבע
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon05.png)
הטיפ של עדי רסולי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-1024x151.png)
קינואה הוא דגן מושלם, ופה יש מתכון שמוכן עוד לפני האפיה – תוכלו פשוט להגיש אותו כתבשיל במרקם רך מעורב.
את הלביבות האפויות תוכלו להוציא בכל שלב, המרכיבים שלהם כבר מוכנים ועשויים.
המתכון הזה עבר בלי קרדיט מהאתר של המתכוניה – אם את מזהה שהוא שלך- כיתבי לי
אולי תרצו לשתף
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon-time.png)
זמן בישול
כ 30 ד' הכנה | 10-25 ד' אפיה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon09.png)
אלרגניים
טחינה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icons.png)
מיומנות
לעיסה בינונית
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon07.png)
מרקם
רך ויציב
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/mixer.png)
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ 20 יחידות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
- 1 כוס קינואה לפני בישול
- 1 כוס עדשים כתומות שטופות טוב במים
- קוביית דלעת מגוררת
- חצי בצל מגורר
- 1 זוקיני מגורר
- 3 שיני שום מגוררות
- 4 כפות טחינה גולמית
- 3/4 כוס של שיבולת שועל מושרית במים
- מלח, פלפל לבן, כורכום
- שמן זית
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon044.png)
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור ל 180 מעלות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
מטגנים בשמן זית את הדלעת, הבצל, השום והזוקיני עד לריכוך.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הקינואה ומערבבים עד שהקינואה עטופה היטב בתבלינים ובירקות.
מוסיפים עדשים כתומות ומערבבים.
מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים בערך רבע שעה עד שהתבשיל מתרכך.
מצננים ובקערה מערבבים את התבשיל, מוסיפים טחינה, שיבולת שועל ותבלינים לתיקון טעמים. העיסה אמורה להיות נוחה ליצירת עיגולים.
מברישים נייר אפייה במעט שמן זית ואופים בערך 20 דקות או עד שהקציצות מוכנות.
*** היות ורכיבי הקציצה כבר מוכנים, ניתן להוציא מהתנור בכל שלב, לפי מידת העשייה הרצויה.
בתיאבון.
אולי יעניין אותך
החנות שלנו