קרדיט: אם המתכון הזה שלך, כיתבי לי!

הטיפ של עדי רסולי

קינואה הוא דגן מושלם, ופה יש מתכון שמוכן עוד לפני האפיה – תוכלו פשוט להגיש אותו כתבשיל במרקם רך מעורב.
את הלביבות האפויות תוכלו להוציא בכל שלב, המרכיבים שלהם כבר מוכנים ועשויים.
המתכון הזה עבר בלי קרדיט מהאתר של המתכוניה – אם את מזהה שהוא שלך- כיתבי לי

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 30 ד' הכנה | 10-25 ד' אפיה

אלרגניים

טחינה

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך ויציב

זמן בישול

כ 30 ד' הכנה | 10-25 ד' אפיה

אלרגניים

טחינה

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך ויציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ 20 יחידות

  • 1 כוס קינואה לפני בישול
  • 1 כוס עדשים כתומות שטופות טוב במים
  • קוביית דלעת מגוררת
  • חצי בצל מגורר
  • 1 זוקיני מגורר
  • 3 שיני שום מגוררות
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 3/4 כוס של שיבולת שועל מושרית במים
  • מלח, פלפל לבן, כורכום
  • שמן זית

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: מחממים תנור ל 180 מעלות

מטגנים בשמן זית את הדלעת, הבצל, השום והזוקיני עד לריכוך.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הקינואה ומערבבים עד שהקינואה עטופה היטב בתבלינים ובירקות.
מוסיפים עדשים כתומות ומערבבים.
מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים בערך רבע שעה עד שהתבשיל מתרכך.
מצננים ובקערה מערבבים את התבשיל, מוסיפים טחינה, שיבולת שועל ותבלינים לתיקון טעמים. העיסה אמורה להיות נוחה ליצירת עיגולים.

מברישים נייר אפייה במעט שמן זית ואופים בערך 20 דקות או עד שהקציצות מוכנות.
*** היות ורכיבי הקציצה כבר מוכנים, ניתן להוציא מהתנור בכל שלב, לפי מידת העשייה הרצויה.

 

בתיאבון.

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.