קרדיט: אורטל

הטיפ של עדי רסולי

מרק מהסוג הזה תוכלו לבחור להגיש בכל מרקם, טחון לקטנטנים וכמו שהוא לתינוקות שכבר התנסו מעט במחיות (סביב גיל 7 + חודשים)
ניתן גם לשלוט במרקם ע"י משך הבישול – ארוך יותר לקבלת מרקם רך ונמעך.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 40 ד' בישול | 10 ד' הכנה

אלרגניים

גלוטן (אפשר לוותר)

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

מעורב רך

זמן בישול

כ 40 ד' בישול | 10 ד' הכנה

אלרגניים

גלוטן (אפשר לוותר)

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

מעורב רך

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ 3-4 מנות

  • 1 כוס עדשים ירוקות (עדיף להשרות שעה במים אך לא חובה)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים מגורדים גס
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • מעט אטריות דקות

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: משרים עדשים ירוקות במים לשעה או יותר

קוצצים בצל ומגרדים את הגזרים בפומפיה גסה.
מחממים סיר עמוק עם 2 כפות שמן, מטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה.
מוסיפים את העדשים ולאחר מכן את הכמון והפלפל השחור ומערבבים.
ממלאים את הסיר במים, קצת פחות מ-3 ליטר מים מהברז.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כשעה עד שהעדשים רכים.
מוסיפים את המלח ומעט אטריות, מבשלים עד לריכוך האטריות ומסירים מהאש.

בתיאבון!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.