קרדיט: ליאת
- לעיסה מתקדמת | ללא בוטנים | צמחוני | פחמימה | ללא דגים | מרקם מעורב | ללא שומשום | מרקם יציב | ללא אגוזים | 12 חודשים + | מתוקים וקינוחים | אוכל אצבע
הטיפ של עדי רסולי
העדיפו עוגות ביתיות, כך תוכלו לשלוט בכמות הסוכר המוסף.
אולי תרצו לשתף
זמן בישול
כשעה
אלרגניים
ביצים | גלוטן | חלב
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב | יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: עבור 14-18 מאפינס (תלוי בגודל הכוסות/תבנית השקעים)
- כוס שיבולת שועל שלמה
- כוס וחצי שיבולת שועל דקה (או לטחון שיבולת שועל שלמה במעבד מזון בכמה פולסים)
- 2 כפיות אבקת אפיה
- חצי כפית סודה לשתיה
- חצי כפית מלח
- 4 כפות קקאו מנופה
- 4 כפיות גדושות מאוד זרעי פשתן טחונים (לא חובה)
- אופציונלי (אבל שווה להוסיף) – כוס שוקולד צ׳יפס או שוקולד מריר קצוץ
קערת רטובים:
- 3 בננות בשלות מעוכות היטב
- כוס חלב (אפשר חלב שקדים)
- 2 ביצים טרופות
- שליש כוס דבש (לפני גיל שנה להחליף בסילאן)
- 2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים את התנור ל170 מעלות
המרקם שלהם רך ומושלם והטעם שוקולדי, עשיר ומתוק בדיוק במידה הנכונה.
*עוברים הקפאה והפשרה מצויין*
קערת יבשים – לקחת קערה גדולה ולערבב.
קערת רטובים – לערבב
מוזגים את קערת הרטובים ליבשים ומערבבים שיהיה אחיד.
נותנים לשיבולת השועל להתרכך כ 10-15 דקות.
מוסיפים שוקולד צ׳יפס או שוקולד מריר טוב קצוץ (אם מעדיפים שוקולד חלב, לכו על זה) ומערבבים כדי לפזר אותו בבלילה בצורה אחידה.
מעבירים לתבניות מאפינס ואופים כ25-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
בתיאבון!
אולי יעניין אותך
החנות שלנו