קרדיט: בת חן צ׳פלי

הטיפ של עדי רסולי

על פי אותו העקרון תוכלו להכין לביבות משאריות של דייסה שלא נאכלה.
תנו לדייסה להתקרר וצקו "שלוליות" ממנה על מחבת – זה יצור מרקם גושי ויבש שיאפשר אכילה עצמאית
העובדה שהשיבולת הוכנה מראש מאפשר מיומנות לעיסה ראשונית יותר.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 15 ד'

אלרגניים

גלוטן | ביצה

מיומנות

לעיסה בינונית- מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

זמן בישול

כ 15 ד'

אלרגניים

גלוטן | ביצה

מיומנות

לעיסה בינונית- מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ8 יחידות

  • 1 גזר
  • 4 כפות שיבולת שועל מהיר הכנה 
  • 5 כפות מים חמים לכיסוי השיבולת שועל
  • 1/2 תפוח מתוק.
  • 1 ביצה או 1 חלמון
  • 1 תמר מג'הול קלוף קצוץ דק
  • מעט חמאה או שמן

אופן ההכנה

משרים בקערה את שיבולת השועל עם המים החמים מספר דקות. (אני לא באמת מודדת 5 כפות.. אני פשוט שמה מספיק מים שיכסו את הקוואקר בקערה).
קולפים ומגררים דק את התפוח, מוסיפים לקערה.
מוסיפים את הביצה והתמר. בעזרת מטרפה מערבבים היטב.
מחממים מחבת על אש נמוכה.
ממיסים בה מעט חמאה או שמן.
בעזרת כף יוצרים לביבות ומטגנים עד ששני הצדדים זהובים.
ניתן להגיש מיד או לשמור במקרר עד יומיים ולהגיש בטמפרטורת החדר.

בתיאבון!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.