קרדיט: טליה

הטיפ של עדי רסולי

שקדים טחונים יש לתת ממש מעורבים בתוך רוטב ולא כאבקה.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

שעה ורבע כולל הכנה מקדימה

אלרגניים

אגוזים | שומשום

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב

זמן בישול

שעה ורבע כולל הכנה מקדימה

אלרגניים

אגוזים | שומשום

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: חבילת פסטה

  • 2 סלקים בינוניים
  • 1 בצל בינוני
  • 1-2 שיני שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • קצת אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • כף טחינה גולמית
  • בזיליקום יבש

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: בישול סלקים, אפשר להשתמש בסלק בוואקום ולקצר תהליכים

בסיר גדול מרככים 2 סלקים בינוניים ובצל בינוני אחד חתוך לרבעים. מוסיפים כפית מלח גס ומים עד לכיסוי מלא של הסלקים.
אחרי שהסלקים התרככו, מוציאים אותם ושמים בקערה בצד. שומרים 3/4 ממי הסלק ובשאר מבשלים את חבילת הפסטה.

בבלנדר, שמים סלק אחד, בצל, 1-2 שיני שום לפי הטעם, חצי כוס שקדים טחונים בלי קליפה, 1/2 כפית מלח, פלפל, אגוז מוסקט, טחינה גולמית ואת מי הסלק ששמרנו בצד.

טוחנים הכל יחד עד שהופך לרוטב אחיד. שופכים את הרוטב על הפסטה ומפזרים מעט בזיליקום יבש. את הסלק שנותר, חותכים לקוביות קטנות ושמים על הפסטה.

בתיאבון!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.