קרדיט: כנרת
- 6 חודשים + | רך | צמחוני | מרקים | ללא בוטנים | 7 חודשים + | טבעוני | ללא ביצים | ללא דגים | לעיסה ראשונית | 8 חודשים + | ללא מוצרי חלב | 9 חודשים + | מרקם מעורב | המנה העיקרית | ללא שומשום | ארוחה מלאה בביס | 10 חודשים + | ללא אגוזים | 11 חודשים + | ללא גלוטן | 12 חודשים +
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon05.png)
הטיפ של עדי רסולי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-1024x151.png)
הנבטת העדשים לפני בישולם תעשיר את המנה בויטמינים ומינרלים! במידה ועושים שימוש בעדשים שהושרו והונבטו יש להשתמש בחצי כוס לאחר השרייה והנבטה.
אולי תרצו לשתף
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon-time.png)
זמן בישול
כ40 דקות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon09.png)
אלרגניים
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icons.png)
מיומנות
לעיסה ראשונית
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon07.png)
מרקם
מעורב | רך
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/mixer.png)
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: 2 מנות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
- 1 דלעת
- 2 יחדיות אספרגוס
- 1 קישוא/זוקיני
- 1 גזר
- פטרוזיליה קצוצה דק
- 3-4 כפות עדשים כתומות
- 1 סלרי גבעול
- גמבה (אני שמתי אדום קטן אחד)
- כרישה-רק את החלק הלבן (5 טבעות)
- מים (בערך ליטר וחצי)
- מלח, פלפל, כמון
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon044.png)
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: שוטפים את העדשים ומשרים אותם במים.
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
חותכים את כל הירקות לגודל הרצוי.
מחממים סיר עם מעט שמן זית, מטגנים טיפה את הגזר והכרישה (לדאוג שלא יישרף), מוסיפים את העדשים והדלעת – מערבבים יחד, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש לאש קטנה-בינונית ומוסיפים את הגמבה והסלרי, מכסים במכסה ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים את האספרגוס הקישוא/זוקיני והפטרוזיליה. מוסיפים לפי הטעם: מלח, פלפל, כמון
מערבבים הכל ומבשלים עוד 15 דקות.
מחממים סיר עם מעט שמן זית, מטגנים טיפה את הגזר והכרישה (לדאוג שלא יישרף), מוסיפים את העדשים והדלעת – מערבבים יחד, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש לאש קטנה-בינונית ומוסיפים את הגמבה והסלרי, מכסים במכסה ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים את האספרגוס הקישוא/זוקיני והפטרוזיליה. מוסיפים לפי הטעם: מלח, פלפל, כמון
מערבבים הכל ומבשלים עוד 15 דקות.
(*אני מכינה את המרק לילד ליומיים כשהמרק הוא לא האוכל היחיד שלו, לכן הכמות לא גדולה, ניתן להכפיל לפי הצורך)
בתיאבון!
אולי יעניין אותך
החנות שלנו