קרדיט: כנרת

הטיפ של עדי רסולי

הנבטת העדשים לפני בישולם תעשיר את המנה בויטמינים ומינרלים! במידה ועושים שימוש בעדשים שהושרו והונבטו יש להשתמש בחצי כוס לאחר השרייה והנבטה.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ40 דקות

אלרגניים

מיומנות

לעיסה ראשונית

מרקם

מעורב | רך

זמן בישול

כ40 דקות

אלרגניים

מיומנות

לעיסה ראשונית

מרקם

מעורב | רך

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: 2 מנות

  • 1 דלעת
  • 2 יחדיות אספרגוס
  • 1 קישוא/זוקיני
  • 1 גזר
  • פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3-4 כפות עדשים כתומות
  • 1 סלרי גבעול
  • גמבה (אני שמתי אדום קטן אחד)
  • כרישה-רק את החלק הלבן (5 טבעות)
  • מים (בערך ליטר וחצי)
  • מלח, פלפל, כמון

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: שוטפים את העדשים ומשרים אותם במים.

חותכים את כל הירקות לגודל הרצוי.
מחממים סיר עם מעט שמן זית, מטגנים טיפה את הגזר והכרישה (לדאוג שלא יישרף), מוסיפים את העדשים והדלעת – מערבבים יחד, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש לאש קטנה-בינונית ומוסיפים את הגמבה והסלרי, מכסים במכסה ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים את האספרגוס הקישוא/זוקיני והפטרוזיליה. מוסיפים לפי הטעם: מלח, פלפל, כמון
מערבבים הכל ומבשלים עוד 15 דקות.
(*אני מכינה את המרק לילד ליומיים כשהמרק הוא לא האוכל היחיד שלו, לכן הכמות לא גדולה, ניתן להכפיל לפי הצורך)
בתיאבון!
אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.