קרדיט: צילום: גל אייל

הטיפ של עדי רסולי

את הטעם הזה אכלתי בארוחת בוקר בקפה קפה. זה הוגש עם פטריות מטוגנות מעל ובסגנון "מלוח". היה בזה משהו מאוד מפתיע ומרענן! שיחזרתי אותו כי זה מתכון מזין, במרקם מושלם ובטעם מעט שונה מהרגיל.
תינוק טבעוני יכול לגדול היטב, יש להקפיד כמובן  על המרכיבים בתפריט שלו ולהיוועץ לפחות פעם אחת עם דיאטנית בנושא. המתכון הזה מתאים  לכולם, וממש לא רק לטבעונים.

מתכונים טבעוניים נחוצים בכל בית. גם לאוכלי בשר או חלב. קטניות הן מקור מושלם תזונתית וכדאי להציג אותן לילדים בצורות שונות כבר מתחילת החיים.
את חלב הקוקוס הנותר, תוכלו להעביר לתבנית מאפינס מסיליקון. להקפיא ולאחר ההקפאה לאחסן בשקית זיפ לוק. 

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 10 ד' הכנה

אלרגניים

קוקוס (נדיר)

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

יציב ורך

זמן בישול

כ 10 ד' הכנה

אלרגניים

קוקוס (נדיר)

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

יציב ורך

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: שימו לב כי זו כמות קטנה! תתחילו בא ותכפילו בהתאם. 8 יחידות קטנות

2 כפות קמח עדשים
רבע כוס חלב קוקוס
1 כפית מלאה שמן זית לבלילה
1 כפית א. אפיה
שמן זית/קוקוס לטיגון על המחבת

אופן ההכנה

מערבבים את כל המצרכים  לבלילה סמיכה (כולל השמן). אם יצא דליל מידי או סמיך מידי ניתן להוסיף קמח או חלב קוקוס בהתאמה.
מחממים מחבת עם מעט שמן.
יוצקים כמות של כפית גדושה (תלוי בגודל שרוצים להכין) למחבת. מחכים לבועיות ולהתנתקות קלה של התערובת.
הופכים לצד השני ומחכים להכנה מלאה.

ניתן להוסיף עוד שמן זית לתערובת/ לתבל בעשבי תיבול או להוסיף מלח בהתאם לטעם.

לעוד גיוונים ושינוי טעמים (המתקה או תיבול) תוכלו לקרוא כאן >

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.