שלוליות עדשים וקוקוס טבעוניות – עדי אפרתי רסולי
את הטעם הזה אכלתי בארוחת בוקר בקפה קפה. זה הוגש עם פטריות מטוגנות מעל ובסגנון "מלוח". היה בזה משהו מאוד מפתיע ומרענן! שיחזרתי אותו כי זה מתכון מזין, במרקם מושלם ובטעם מעט שונה מהרגיל.
תינוק טבעוני יכול לגדול היטב, יש להקפיד כמובן על המרכיבים בתפריט שלו ולהוועץ לפחות פעם אחת עם דיאטנית בנושא. המתכון הזה מתאים לכולם, וממש לא רק לטבעונים.
שלוליות קמח עדשים וחלב קוקוס, צילום גל איל
מספר מנות/יחידות:
שימו לב כי זו כמות קטנה! תתחילו בא ותכפילו בהתאם.
8 יחידות קטנות
מרכיבים:
- 2 כפות קמח עדשים
- רבע כוס חלב קוקוס
- 1 כפית מלאה שמן זית לבלילה
- 1 כפית א. אפיה
- שמן זית/קוקוס לטיגון על המחבת
הוראות הכנה:
מערבבים את כל המצרכים לבלילה סמיכה (כולל השמן). אם יצא לכם דליל מידי או סמיך מידי תוכלו להוסיף קמח או חלב קוקוס בהתאמה.
מחממים מחבת עם מעט שמן.
יוצקים כמות של כפית גדושה (תלוי בגודל שתרצו להכין) למחבת. מחכים לבועיות ולהתנתקות קלה של התערובת.
הופכים לצד השני ומחכים להכנה מלאה.
תוכלו להוסיף עוד שמן זית לתערובת/ לתבל בעשבי תיבול או להוסיף מלח בהתאם לטעם.
לעוד גיוונים ושינוי טעמים (המתקה או תיבול) תוכלו לקרוא כאן >
הטיפ של עדי רסולי
מתכונים טבעוניים נחוצים בכל בית. גם לאוכלי בשר או חלב. קטניות הן מקור מושלם תזונתית וכדאי להציג אותן לילדים בצורות שונות כבר מתחילת החיים.
את חלב הקוקוס הנותר, תוכלו להעביר לתבנית מאפינס מסיליקון. להקפיא ולאחר ההקפאה לאחסן בשקית זיפ לוק.