לביבות בטטה ועדשים עם גבינה מלוחה – המתכון של אלינור שוורץ דני
מרכיבים:
- 2 ביצים
- בטטה בינונית מאודה ומעוכה
- 2-3 כפות גבינה מפוררת (אלינור השתמשה במעודנת של גד אחרת יוצא מלוח מדי).
- 2 כפות עדשים כתומות מבושלות עד לריכוך
- 2 כפות קמח כוסמין מלא
- 4 כפות פירורי לחם
- קורט מלח (לא חובה כי הגבינה מלוחה)
- מעט פלפל שחור וכורכום
הוראות הכנה:
לערבב הכל ביחד לבלילה ולטגן כמו פנקייק על מחבת טפלון (הוספתי מעט שמן זית. לא ממש לטגן!)
הטיפ של עדי רסולי
כדאי להגיש לצד ירק טרי חתוך שיהווה מקור לויטמין C.