קרדיט: טליה

הטיפ של עדי רסולי

השתמשו במתכון כבסיס לפשטידה – תוכלו להחליף את הקישואים בירק אחר לפי בחירתכם, כמו כרובית או ברוקולי.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

שעה וחצי כולל הכנה מקדימה

אלרגניים

ביצים | גלוטן | אגוזים/שומשום

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

רך יציב

זמן בישול

שעה וחצי כולל הכנה מקדימה

אלרגניים

ביצים | גלוטן | אגוזים/שומשום

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

רך יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: תבנית אפיה

  • 2 כוסות שעועית מש (השרייה של שעתיים – חמש שעות)
  • 1 כוס עדשים מנומרות (השרייה של שעתיים – חמש שעות)
  • 2, 3 שיני שום קצוצות.
  • 3 ביצים (לא חובה ביצים).
  • 2 כפות טחינה גולמית/2 כפות שקדיה או לשלב ביניהם.
  • 4 כפות קוואקר.
  • מלח+פלפל לפי הטעם.
  • 1/2 כפית כמון.
  • 2 קישואים קלופים.
  • 3 גזרים קלופים.
  • 1 בצל גדול קצוץ.
  • 1/2 קופסה של עגבניות מגורדות (איטלקיות) או לגרד לבד בפומפיה 3, 4 עגבניות (ללא קליפה)

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: לבשל את השעועית מש והעדשים עד לריכוך מלא (בנפרד כי זמן הבישול שונה). מחממים את התנור ל 180 מעלות

לטגן הבצל בקצת שמן זית/קנולה.
להעביר את כל המרכיבים חוץ מהקוואקר, העגבניות והבצל למערבל מזון ולטחון הכל יחד.
להוסיף את הקוואקר, העגבניות והבצל ולערבב.
להעביר לתבנית אפייה משומנת ולאפות בתנור, שחומם מראש ל40 דק' בערך (תלוי תנור).

בתיאבון!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.