קרדיט: המתכון של כנרת
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon05.png)
הטיפ של עדי רסולי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-1024x151.png)
תינוקות יכולים להנות מתבלינים נקיים, תוכלו להוסיף כורכום או כמון . (כפית אחת מכל אבה לתערובת הכללית) אם תרצו לתבל במלח, תוכלו להוציא מנה לתינוק בתום הבישול, להוסיף מלח למנה הנותרת ולהגיש לכל המשפחה.
אולי תרצו לשתף
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon-time.png)
זמן בישול
כשעה ורבע הכנה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon09.png)
אלרגניים
גלוטן
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icons.png)
מיומנות
לעיסה בינונית- מתקדמת
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon07.png)
מרקם
רך יציב
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/mixer.png)
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ-17 יחידות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
לקציצות:
400 גרם הודו נקבה טחון
1 בטטה
1 תפו״א
1 בצל קטן ,מגורד ללא המיץ
3 כפות פירורי לחם
לרוטב:
1 בצל קצוץ
רסק עגבניות קטן
קישוא
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon044.png)
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מבשלים בטטה ותפוח אדמה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
לקציצות:
מבשלים את הבטטה ותפוח האדמה עד לריכוך. מסננים ומרסקים.
מוסיפים בצל מגורד (ללא נוזלים) , את ההודו הטחון ופירורי לחם לפי הצורך (עד שמגיעים לעיסה לא רכה מידי ).
הרוטב:
קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים כוס מים ורסק עגבניות קטן .
מערבבים טוב ומוסיפים את הקציצות ואת הקישוא (פרוס לחתיכות) לסיר
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הקציצות.
מבשלים כשעה ורבע על אש נמוכה.
אולי יעניין אותך
החנות שלנו