קרדיט: המתכון של מאיה
- רך | צמחוני | ללא בוטנים | לעיסה מתקדמת | 7 חודשים + | מאפים | ללא דגים | 8 חודשים + | 9 חודשים + | מרקם מעורב | קצת מכל דבר | ארוחה מלאה בביס | 10 חודשים + | ארוחות קלות | ללא שומשום | מרקם יציב | 11 חודשים + | ללא אגוזים | 12 חודשים + | אוכל אצבע | הרכב המנה
הטיפ של עדי רסולי
גבינות קשות (פטה ומוצרלה) יתנו טעם מעולה ! אם הן לא זמינות במקרר, תוכלו להמיר את הגבינות הקשות בגביע 1 של קוטג'.
זמן בישול
כ50 דקות
אלרגניים
ביצים | חלב | גלוטן
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב | יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ-15 יחידות
3 קישואים מגורדים בפומפיה גדולה סחוטים מנוזלים
2 גבעולי כרישה בינוניים/3 קטנים (החלק הלבן) חתוכים דק
1 בצל בינוני חתוך דק
כ150 גרם גבינת פטה 5% מפוררת
כ50 גרם גבינת מוצרלה מפוררת
3 ביצים בינוניות
200 גרם קמח כוסמין
כפית אבקת אפייה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור ל180 מעלות.
מגרדים את הקישואים בפומפיה וסוחטים היטב מנוזלים (ממש סחטתי אותם בידיים בתוך מסננת).
חותכים את הבצל לחתיכות דקות ומטגנים במעט שמן (השתמשתי בשמן זרעי ענבים). חותכים את הכרישה לחתיכות דקות ומוסיפים לבצל כאשר מתחיל להזהיב, ומטגנים יחד עד להזהבה. מניחים להתקרר.
מעבירים את הבצל והכרישה לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים: פטה, מוצרלה, ביצים, קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לתבנית שקעים.
אופים בתנור במשך כחצי שעה.