- ללא בוטנים | רך | צמחוני | לעיסה בינונית | ללא דגים | ללא מוצרי חלב | ללא שומשום | ללא אגוזים | מתוקים וקינוחים | אוכל אצבע
הטיפ של עדי רסולי
המלצות ארגוני הבריאות מדברות על הכנסה מאוחרת של סוכר לתפריטם של ילדים. לא לפני גיל שנתיים. כמשלבים סוכר או מנות מתוקות, העדיפו כאלו שהכנתם בבית ובשלב מאוחר ככל שניתן.
ואם כבר עוגה 🙂 אז עדיף שתכינו בבית, ככה ניתן להעשיר בירק ולשלוט בכמות הסוכר.
זמן בישול
10 ד' הכנה | 30 ד' אפיה
אלרגניים
גלוטן | ביצה
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
רך נמעך
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: אינגליש קייק/קטנה
שליש כוס סוכר + כף גדושה סילאן
2 ביצים
5-6 כפות מים
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס קמח לבן
1 סוכר וניל
1 כפית אבקת קינמון
3 גזרים בינונים קלופים ומגורדים
כפית וחצי אבקת אפייה
חצי כוס שמן
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור ל 170 מעלות
מערבבים את החומרים : ביצים, סוכר, סילאן, סוכר וניל, שמן ומים.
מוסיפים את הקינמון, קמח ואבקת האפיה ולבסוף את הגזרים המגורדים.
יוצקים לתבנית האפייה
אופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות כ- 30 דק'
נועצים קיסם בעוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה.