קרדיט: שרהלה שרבטייב

הטיפ של עדי רסולי

דגים הם מזון עשיר באומגה שלוש. גוונו את מקורות הדגים. המרקם שלהם לאחר טחינה נוח מאוד לאכילה וחשוב להכיר לתינוקות צעירים את טעמם כדי שיהנו מהם גם בהמשך החיים.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 15 ד' הכנה | 25 ד' בישול

אלרגניים

דגים | גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך יציב

זמן בישול

כ 15 ד' הכנה | 25 ד' בישול

אלרגניים

דגים | גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך יציב

רכיבים

לקציצות
חצי קילו דג נסיכה טחון
חצי כוס פירורי לחם
צרור של כוסברה קצוצה ללא גבעולים
תבלינים-
מלח, מעט פלפל שחור, פפריקה בשמן, כורכום, כמון, נגיעה של חוואיג'.
לרוטב
גמבה אדומה
עגבניה קלופה
6 שיני שום
רסק עגבניות קטן
תבלינים-מלח, פפריקה בשמן, כורכום, כמון
3 כפות שמן
*לקציצות חריפות- פלפל ירוק חריף

אופן ההכנה

מערבבים את הדג עם פירורי הלחם והכוסברה, מוסיפים תבלינים וכף שמן ויוצרים קציצות עגולות שנכניס לרוטב.
לרוטב-
במעט שמן מטגנים גמבה אדומה חתוכה לרצועות, (לקציצות חריפות נוסיף גם פלפל חריף ירוק) כשהפלפל קיבל מעט טיגון מוסיפים פרוסות עגבניה קלופה ושש שיני שום פרוסות.
מערבבים ומוסיפים רסק עגבניות קטן,
בקערה קטנה מערבבים-
מלח, פפריקה בשמן, כורכום, כמון, מעט מכל תבלין ומלח לפי הטעם, מערבבים היטב עם 3 כפות שמן, מוסיפים מים רותחים , מערבבים היטב
ומוסיפים לסיר.
מוסיפים עוד כוס וחצי מים רותחים
מבשלים את הרוטב כמה דקות על להבה גבוהה.
מכניסים את הקציצות לרוטב הרותח
מנמיכים להבה
מבשלים עד שהקציצות עשויות כ 25 דקות
אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.