קציצות דגים ברוטב
מתכון ותמונה: שרהלה שרבטייב
רכיבים:
לקציצות
חצי קילו דג נסיכה טחון
חצי כוס פירורי לחם
צרור של כוסברה קצוצה ללא גבעולים
תבלינים-
מלח, מעט פלפל שחור, פפריקה בשמן, כורכום, כמון, נגיעה של חוואיג'.
לרוטב
גמבה אדומה
עגבניה קלופה
עגבניה קלופה
6 שיני שום
רסק עגבניות קטן
תבלינים-מלח, פפריקה בשמן, כורכום, כמון
3 כפות שמן
*לקציצות חריפות- פלפל ירוק חריף
אופן ההכנה:
מערבבים את הדג עם פירורי הלחם והכוסברה, מוסיפים תבלינים וכף שמן ויוצרים קציצות עגולות שנכניס לרוטב.
לרוטב-
במעט שמן מטגנים גמבה אדומה חתוכה לרצועות, (לקציצות חריפות נוסיף גם פלפל חריף ירוק) כשהפלפל קיבל מעט טיגון מוסיפים פרוסות עגבניה קלופה ושש שיני שום פרוסות.
מערבבים ומוסיפים רסק עגבניות קטן,
בקערה קטנה מערבבים-
מלח, פפריקה בשמן, כורכום, כמון, מעט מכל תבלין ומלח לפי הטעם, מערבבים היטב עם 3 כפות שמן, מוסיפים מים רותחים , מערבבים היטב
ומוסיפים לסיר.
מוסיפים עוד כוס וחצי מים רותחים
מבשלים את הרוטב כמה דקות על להבה גבוהה. מנמיכים להבה ומוסיפים את הקציצות בזו אחר זו.
מבשלים עד שהקציצות עשויות