עוגיות קמח טף וחמאת בוטנים של טלי ויינר
מספר מנות/יחידות:
24 יחידות
מרכיבים:
- 1.5 כוסות קמח טף
- 1/2 כפית מלח ים (או רגיל אם אין)
- 1/2 כוס 100% מייפל טבעי
- 1/2 כוס שמן ניטרלי (אני השתמשתי בקצת קנולה אבל הרוב בשמן זרעי ענבים)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס חמאת בוטנים חלקהעדיף לא להגיש לצד משקה עם חלב כי זה מעקב ספיגת
הוראות ההכנה:
לחמם תנור ל180.
בקערה גדולה לערבב את הקמח והמלח.
בקערה נפרדת לערבב את כל הרטובים (חמאת בוטנים, מייפל, וניל, שמן)
להוסיף את התערובת הרטובה ליבשה ולערבב טוב.
לעשות מהבצק עיגולים בגודל של אגוז מלך בקליפתו (בערך..) ולהניח על נייר אפיה
להשטיח קצת כל עוגיה עם מזלג
להכניס לתנור לכ15 דקות.
לקרר לחלוטין על רשת לפני שאוכלים.
יוצא בערך 24 עוגיות
כשהן יוצאות מהתנור הן מאוד חמות ורכות ומתפוררות מאוד אז זהירות, אני השארתי אותם כמה שעות (לילה) על הרשת ואז הן מעולות.
הטיפ של עדי רסולי
קמח טף, הוא קמח עשיר בברזל ומנרלים.תוכלו למצוא אותו בחנויות תבלינים או במחלקות הטבע בסופרים