קרדיט: המתכון של טלי ויינר
- צמחוני | ללא ביצים | לעיסה בינונית | מרקם פרורי | פחמימה | טבעוני | ללא דגים | פריך | ללא מוצרי חלב | ללא שומשום | ללא גלוטן | 12 חודשים + | מתוקים וקינוחים | אוכל אצבע | הרכב המנה
הטיפ של עדי רסולי
קמח טף, הוא קמח עשיר בברזל ומינרלים. תוכלו למצוא אותו בחנויות תבלינים או במחלקות הטבע בסופרים
זמן בישול
כ 25 ד' כולל אפיה
אלרגניים
בוטנים
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
פריך מתפורר
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ-24 יחידות
1.5 כוסות קמח טף
1/2 כפית מלח ים (או רגיל אם אין)
1/2 כוס 100% מייפל טבעי
1/2 כוס שמן ניטרלי (אני השתמשתי בקצת קנולה אבל הרוב בשמן זרעי ענבים)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חמאת בוטנים חלקה עדיף לא להגיש לצד משקה עם חלב כי זה מעקב ספיגת
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור על 180 מעלות
מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.
במערבבים בקערה נפרדת את כל הרטובים (חמאת בוטנים, מייפל, וניל, שמן)
מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים טוב.
יוצרים מהבצק עיגולים בגודל של אגוז מלך בקליפתו (בערך..) ומניחים על נייר אפיה
משטיחים קצת כל עוגייה עם מזלג
מכניסים לתנור לכ-15 דקות.
מקררים לחלוטין על רשת לפני שאוכלים.
כשהן יוצאות מהתנור הן מאוד חמות ורכות ומתפוררות מאוד אז זהירות, ניתן להשאיר אותם כמה שעות (לילה) על הרשת ואז הן מעולות.