קרדיט: המתכון של טלי ויינר

הטיפ של עדי רסולי

קמח טף, הוא קמח עשיר בברזל ומינרלים. תוכלו למצוא אותו בחנויות תבלינים או במחלקות הטבע בסופרים

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 25 ד' כולל אפיה

אלרגניים

בוטנים

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

פריך מתפורר

זמן בישול

כ 25 ד' כולל אפיה

אלרגניים

בוטנים

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

פריך מתפורר

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ-24 יחידות

1.5 כוסות קמח טף
1/2 כפית מלח ים (או רגיל אם אין)
1/2 כוס 100% מייפל טבעי
1/2 כוס שמן ניטרלי (אני השתמשתי בקצת קנולה אבל הרוב בשמן זרעי ענבים)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חמאת בוטנים חלקה עדיף לא להגיש לצד משקה עם חלב כי זה מעקב ספיגת

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: מחממים תנור על 180 מעלות

מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.
במערבבים בקערה נפרדת את כל הרטובים (חמאת בוטנים, מייפל, וניל, שמן)
מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים טוב.
יוצרים מהבצק עיגולים בגודל של אגוז מלך בקליפתו (בערך..) ומניחים על נייר אפיה
משטיחים קצת כל עוגייה עם מזלג
מכניסים לתנור לכ-15 דקות.
מקררים לחלוטין על רשת לפני שאוכלים.
כשהן יוצאות מהתנור הן מאוד חמות ורכות ומתפוררות מאוד אז זהירות, ניתן להשאיר אותם כמה שעות (לילה) על הרשת ואז הן מעולות.

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.